Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

За право торгувати підакцизною продукцією запорізькі підприємці сплатили майже 31,5 мільйона гривень

За десять місяців поточного року запорізькі суб'єкти господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольною та тютюновою продукцією, спрямували до бюджетів громад майже 31,5 мільйона гривень плати за ліцензії. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з минулорічною сплатою у цьому році додатково місцева казна отримала понад 400 тисяч. Лише за попередній місяць торговці підакцизною продукцією перерахували за дозволи 3,2 мільйона.
Понад 56 відсотків від загальної суми з початку року сплатили суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – 17,7 мільйона, платники Бердянської ОДПІ направили до бюджету 4,4 мільйона, Мелітопольської – 3,6 мільйона, Енергодарської – 1,8 мільйона, Токмацької – 1,7 мільйона, Пологівської – 1,5 мільйона, Вільнянської – 601 тисячу гривень.
За січень-жовтень понад 3 тисячам представникам роздрібної торгівлі фіскальна служба видала майже 7,9 тисячі ліцензій, з яких на реалізацію алкоголю –4,5 тисячі, для торгівлі тютюновими виробами – понад 3,3 тисячі.
Нагадаємо, річна плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями становить 8000 гривень на кожний окремий електронний контрольно-касовий апарат (РРО), що знаходиться у місці торгівлі та зазначений у ліцензії, тютюновими виробами – 2000 гривень, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що розташовані у межах території міст, – 500 гривень – на реалізацію алкоголем (на один РРО) і 250 гривень – тютюном на кожне місце торгівлі. Розмір плати за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром та перрі (без додання спирту) складає 780 гривень на кожне торговельне місце.
Якщо торговельні зали площею понад 500 квадратних метрів знаходяться за межами території міст обласного підпорядкування на відстані до 50 кілометрів, то вартість ліцензії здійснення торгівлі уроздріб алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становитиме 8000 гривень (на один РРО) та 2000 гривень – на реалізацію тютюнових виробів.
Ліцензія видається фіскальною службою за заявою суб'єкта господарювання не пізніше 10 календарних днів з дня одержання документів. З реєстром виданих призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами у Запорізькій області можна ознайомитися на сайті фіскальної служби: http://zp.sfs.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy. Інформація у ньому постійно актуалізується.
Торгівлю підакцизною продукцією та ліцензування регулюють Закони України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та Податковий кодекс України.

Переглядів: 369

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]