Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

Юліана Козаченко: "Детінізація земельних відносин забезпечує місцевим бюджетам додаткові фінансові ресурси"

З початку року надходження плати за землю у Запорізькій області склали майже 911 мільйонів гривень. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, це на 130 мільйонів перевищує рівень сплати у січні-жовтні 2016 року.
Близько 80 відсотків від загальної суми забезпечили платники-юридичні особи, перерахувавши до бюджету 122 мільйони. Фізичні особи поповнили казну на 189 мільйонів.
Керівник фіскальної служби області підкреслила, що на зростання доходів бюджетів від цього платежу впливають кілька чинників. По-перше, прийняття органами місцевого самоврядування нових ставок земельного податку та розмірів орендної плати. По-друге, у 2017 році застосовується підвищений коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки землі – 1,06. Крім того, запровадження нової грошової оцінки землі у деяких населених пунктах, у тому числі, в обласному центрі, дозволило отримувати більші суми. На зростання надходжень також суттєво вплинула реєстрація нових платників, укладання додаткових угод до діючих договорів оренди тощо.
Юліана Козаченко наголосила, що заходи з детінізації у сфері земельних відносин та належна сплата за земельні ділянки забезпечує бюджетам територій додаткові фінансові ресурси, оскільки плата за землю повністю зараховуються до місцевих скарбниць та бюджетів об'єднаних територіальних громад.
У поточному році у м. Запоріжжя та області обліковується понад півмільйона громадян-платників за землю, що на 4,6 тисячі, більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. Фіскальна служба сформувала та надіслала їм 327 тисяч податкових повідомлень-рішень на загальну суму податкових зобов'язань 119,6 мільйона гривень.
На відміну від громадян, власники землі-юридичні особи та фізичні особи-підприємці самостійно подають податкові декларації з плати за землю. У цьому році вони задекларували майже 980 мільйонів, що перевищує минулорічні нарахування на 98 мільйонів. Усього в регіоні зареєстровано близько 9,5 тисячі землекористувачів-юридичних осіб. Щодо фізичних осіб-підприємців, то вони подали понад 5 тисяч декларацій, у яких середньомісячна сума нарахувань складає загалом 6,3 мільйона.

Переглядів: 367

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]