Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

Сергій Черкунов: "Запорізька митниця працює виключно у межах норм діючого законодавства"

Найбільш гострі питання митного оформлення експортно-імпортних операцій розглянули учасники наради, яка відбулася за участю керівництва Запорізької облдержадміністрації, Запорізької митниці ДФС та суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив на тому, що керівництво області стурбоване переходом запорізьких підприємств на обслуговування до інших регіональних митниць, де вони і сплачують митні платежі. Задля попередження бюджетних втрат очільник регіону закликав митні органи вжити невідкладних заходів щодо залучення суб'єктів господарювання до митного оформлення у Запорізькій області.
Як наголосив очільник запорізької митниці основним чинником, який вплинув на зміну певними суб'єктами ЗЕД митниць обслуговування, стала логістика. Сергій Черкунов зазначив, що деякі підприємства здійснюють виробництво та реалізацію одразу у декількох регіонах, тому розмитнюють товари або сировину за місцями питомої ваги поставок.
Водночас, статистика митного оформлення на Запорізькій митниці ДФС свідчить про суттєві переваги для бізнесу. Так, у 2016 році за прямими контрактами розмитнення за першим методом або за цінами у договорах відбувалося у 92 відсотках операцій, у 2017 році – у 96 відсотках і лише у 4 відсотках митницею було ініційовано коригування митної вартості. Для цього митний орган має право затребувати додаткові документи для підтвердження цін. За непрямими поставками минулого року перший метод використовувався у 36 відсотках, у 2017 році цей показник зріс вдвічі – до 68 відсотків.
Також керівник митниці підкреслив, що відомство завжди налаштоване на відкритий діалог із запорізькими імпортерами, експортерами та митними брокерами. Для цього регулярно організовуються робочі зустрічі та круглі столи з розгляду усіх аспектів, що хвилюють запорізький бізнес.
Під час наради представники суб'єктів ЗЕД висловили свою позицію щодо розмитнення, яка ґрунтується на конкретному досвіді взаємодії з митними органами.

Переглядів: 417

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]