Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Паювання чершневого саду серед членів колишнього КСП «Дніпрогес», розташованого на території Володимирівської сільської ради (Широківська ОТГ), розпочато!

Земельна ділянка площею 8,7 га, до складу угідь якої входять багаторічні насадження (Чершневий сад), є колективною власністю колишнього КСП «Дніпрогес» і увійшла до складу земель, які зазначені у сертифікатах осіб, які мають право на земельну частку (пай), та відповідно до Державного акту на право колективної власності підлягає розподілу між колишніми членами КСП «Дніпрогес».
Дана земельна ділянка у 2008 році на підставі рішення суду була незаконно привласнена іншими особами, що порушило законні права та інтереси колишніх членів КСП на отримання своєї частки у власність.
У 2014 році судом скасовано незаконне право власності на цю ділянку, та повернуто назад у державу для послідуючого законного паювання саме серед колишніх членів КСП «Дніпрогес».
Наприкінці 2017 року райдержадміністрацією почався процес паювання Черешневого саду, право на який мають близько 50-60 чоловік.
Ініціативна громадянка Надтока Таїса Петрівна (колишній член КСП «Дніпрогес») сприяє роботі по розпаюванню Чершневого саду та здійснює пошук спадкоємців померлих членів КСП, а райдержадміністрація зі свого боку сприяє пришвидшеному переоформленню сертифікатів, на підставі яких будуть надані у власність земельні паї з числа багаторічних насаджень.
Загалом вже готові до отримання у власність своєї частки (паю) Черешневого саду близько 30 людей.
Райдержадміністрація наголошує, що реалізація конституційних прав громадян України на отримання землі у власність є одним з пріоритетних завдань нашої роботи, а оформлення землі дозволить уникнути багато проблем на ринку цієї сфери.

 

Начальник юридичного відділу РДА



Вівторок, 27 Лютого 2018 15:06 | Переглядів: 393

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]