Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

“Є НЕОБХІДНІСТЬ РЯТУВАТИ НАШИХ ДІТЕЙ ВІД РОСІЙСЬКИХ СНАРЯДІВ”, - ЮРІЙ МАЛАШКО ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ЕВАКУАЦІЇ З ПРИФРОНТОВИХ РАЙОНІВ

В етері всеукраїнського телемарафону “Єдині новини” начальник ЗОВА Юрій Малашко розповів про оперативну ситуацію в регіоні, наслідки останніх ворожих обстрілів по цивільним об'єктам та про дітей на лінії вогню.

“Вчора цинічний удар ворога по житловій забудові забрав життя трьох людей у Кам'янському. Це була молода сім'я, у них залишилися двоє дітей, які наразі перебувають у родичів. Також загинув літній чоловік.”, - повідомив Юрій Малашко.

Крім Кам’янського було зафіксовано потрапляння у приватний будинок у Новоданилівці. Кілька діб тому ворог поцілив в заклад харчування ракетами С-300 біля сучасного житлового комплексу. Від вибухової хвилі зазнали руйнувань котеджні будинки. На щастя, людей не зачепило.

Ще одна ракета впала у спальний район Запоріжжя, її несправність вберегла життя людей.

Суттєвих змін в інтенсивності ворожого вогню за останній час не відбулось. Противник здійснює в середньому 110-120 обстрілів на добу. Найбільше страждають громади на лінії розмежування – Оріхів, Гуляйполе, Кам’янське. Ці населені пункти зазнають найпотужніших обстрілів.

“Необхідність рятувати наших дітей від російських снарядів є. Наразі в зоні бойових дій в Запорізькій області перебувають 399 дітей. Ми опрацьовуємо це питання не тільки на профільних нарадах, але й разом з Міністерством реінтеграції. Все робимо для того, щоб якомога швидше вивезти дітей з лінії розмежування”, - повідомив начальник ЗОВА.

Окупанти продовжують чинити психологічний тиск на місцеве населення, аби примусити брати папірці російської федерації. Місцеве населення відмовляється. Так, в населеному пункті Азовське ворог посилив контррозвідувальний режим, постійно проводяться додаткові перевірки. В деяких медичних закладах без російського паспорта відмовляються надавати будь-яку медичну допомогу. В Мелітополі планують за його відсутності скасувати будь-які виплати.

Департамент культури та інформаційної політики

 



Понеділок, 20 Березня 2023 14:02 | Переглядів: 141

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]