Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОВА ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З ЗАСТУПНИКОМ КЕРІВНИКА ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА

Особливості ситуації в Запорізькому регіоні, проблеми територій та шляхи їх розв'язання обговорили під час наради в рамках робочої поїздки Заступника Керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби з начальником ЗОВА Юрієм Малашко, до якої долучилась керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, очільники районних військових адміністрацій та в.о начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

Заступник Керівника Офісу Президента України обговорив з присутніми заходи та проблеми, з якими можуть допомогти центральні органи виконавчої влади. Насамперед під час засідання посадовці проаналізували фінансовий ресурс регіону. Олексій Кулеба закцентував, що система видатків має направлятися на забезпечення потреб військових, а також зведення фортифікаційних оборонних споруд, укриттів тощо.

Важкий регіон, важка робота, попри ризики щодня ви виконуєте свої обов’язки. Щоб допомогти людям ми маємо визначити конкретні заходи для розв’язання певних питань та створення безпечних умов для наших громадян. Що стосується фінансової складової потрібно змінювати її в напрямок оборони. Крім цього, важливим питання залишається раціональність розподілу гуманітарної допомоги населенню, - зазначив Заступник Керівника ОП.

Юрій Малашко підкреслив, що основною проблемою Запорізької області в безпековому плані є безпосередня близькість до лінії зіткнення, через що території регіону страждають від постійних обстрілів та зазнають суттєвих руйнувань. Через терористичні дії росіян, з початку війни загинуло близько тисячі мирних мешканців, 56 з яких - діти.

Попри небезпечну ситуацію органи влади продовжують працювати та забезпечувати функціонування територій. Один з основних напрямків роботи громад - це співпраця з благодійними організаціями, які надають всебічну допомогу людям, зокрема, після “прильотів”. Крім цього, для людей працюють районні хаби, які надають різні види послуг від оформлення пенсій до розміщення та проживання, - зазначив очільник ОВА.

Керівники РВА доповіли про оперативну ситуацію в районах та визначили основні напрямки роботи в умовах війни. Серед головних проблемних питань - це тиск на мирне населення та порушення загальноприйнятих норм міжнародного права на тимчасово окупованих територіях, незаконне привласнення майна окупантами тощо.

Водночас з цим, голови районних військових адміністрацій наголосили на важливості боротьби на інформаційному фронті та поширення фактів про дії окупантів. Окремо, очільник Василівської РВА Богдан Староконь подякував Президенту України за активний розголос про ситуацію на Запорізькій АЕС та залучення міжнародних організацій до цього питання.

Департамент культури та інформаційної політики



Четвер, 09 Березня 2023 08:26 | Переглядів: 217

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]