Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЛЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗБІЛЬШИЛИ ФІНАНСУВАННЯ НА 68,4 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ В РАМКАХ ПРОГРАМИ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

Під час наради з представниками громад Запорізької області, яка відбулася під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха, розглянули особливості впровадження надзвичайної кредитної програми для відновлення України, а саме результати 2021 року та завдання на 2022 рік. Звітував з даного питання  начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко. 

За словами керівника управління, за всі роки існування програми від Запорізької області було відібрано та затверджено 30 субпроєктів  з будівництва та реконструкції соціальних закладів для підтримки та поліпшення якості життя в громадах на суму близько 1 мільярда гривень. Найбільше об’єктів представив Мелітопольський район, а саме 15, з яких усі вже завершені. В Запорізькій області відібрано 6 об’єктів ( 1 завершений), в Пологівському - 2 проєкти ( 1 завершений), Бердянский район - 4 проєкти в Бердянську та 3 в Приморську. 

Основний транш з фінансування НКПВУ розпочався з 2019 року. Протягом 2019 року завершено реалізацію 4 проєктів (два дитячих садка в Мелітополі “Берізка” і “Барвінок”, районна лікарня і поліклініка в Приморську). Протягом 2020 року будівельні роботи дійшли до фіналу на 9 об’єктах, всі вони знаходилися  у Мелітополі. Протягом 11 місяців 2021 року завершені будівельні роботи на 7 об’єктах в Мелітополі, Бердянську та Гуляйполі. Також 11 об’єктів НКПВУ включені до національної програми Президента України “Велике будівництво”, з яких на 8 вже завершені будівельні роботи.

Всього на цей час із 30 проєктів  будівельні роботи завершені на 20. На інших 10 об’єктах  було скореговано кошторисну документацію у зв’язку з зростанням видатків на оплату праці та соціальне страхування працівників, витрат на організацію будівельного майданчика, збільшення вартості матеріалів тощо. 

Нагадаємо, що 24 листопада Уряд перерозподілив субвенцію з держбюджету на реалізацію проєктів у рамках “Надзвичайної кредитної програми для відновлення України” від ЄБІ. Зокрема, для Запорізької області збільшено фінансування на 68,4 мільйони гривень . Додаткові кошти виділені на об’єкти, які мають гарні показники використання грошей і на яких майже завершене   будівництво. Для фінальних будівельних робіт та введення в експлуатацію до кінця 2021 року  грощі виділено на об’єкти на таких територіях: 

  • у Мелітополь (фінансування збільшено на 13 мільйонів)
  • у Гуляйполе ( на 6,9 мільйонів)
  • у Приморськ (на 1,2 мільйона)

Фінансування Обласної клінічної лікарні збільшено на 47,3 мільйона гривень.

Для уникнення ризиків неповного використання коштів до кінця 2021 року було зменшено фінансування на об’єкти в Запоріжжі та Бердянську. 

Начальник управління наголосив, що програма працює так: чим кращий результат, тим більше виділять коштів. Яскраві позитивні приклади програми для відновлення України в Запорізькому регіоні - це Школа 15, ДЮСШ №3 та Інфекційна лікарня в Мелітополі та дитячий  садочок в Гуляйполі. Вони вже завершені і вважаються показовими в темпах та якості будівництва і освоєнні виділених коштів. До негативних прикладів віднесли будівництво Школи №7 та Гімназії №1 в Бердянську та Школи № 53 в Запоріжжі. На цих об’єктах дуже сильно затримують темпи ремонту та вони мають низку проблем. 

Також Артур Бойко анонсував новий проєкт ЄІБ - Програми з відновлення України, тому ще є можливість отримати фінансування ще ряду об'єктів. 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



П'ятниця, 10 Грудня 2021 08:45 | Переглядів: 177

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]