Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

До уваги водіїв та власників великогабаритних, великовагових транспортних засобів

 

У зв’язку зі зміною вагових характеристик автомобільного транспорту, який використовується у вантажних перевезеннях, а також з урахуванням високих температур повітря в літню пору року, конструкції автошляхів не в змозі витримувати ті динамічні навантаження, які виникають під час руху сучасних вантажних транспортних засобів.

Для забезпечення збереження доріг загального користування від передчасного руйнування, Кабінетом Міністрів України запроваджено заборону на рух транспортних засобів, що перевозять подільні вантажі, з навантаженням на одиночну вісь – понад 11 тонн, здвоєні осі – понад 16 тонн, строєні осі – понад 22 тонни або фактичною масою понад 40 тонн, (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь – понад 11 тонн, здвоєні осі – понад 18 тонн, строєні осі – понад 24 тонни або фактичною масою понад 44 тонни, а на встановлених Укравтодором і Національною поліцією для них маршрутах – понад 46 тонн).

Крім того, рух великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів може бути тимчасово обмежено або заборонено у разі настання погодно-кліматичних умов, за яких експлуатація таких транспортних засобів може призвести до значного пошкодження автомобільних доріг або негативно позначитися на безпеці руху. 

Так, обмеження або заборона руху в денну пору доби за температури повітря вище +28 С° поширюється на транспортні засоби фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Звертаємо увагу, що порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами тягне за собою накладення штрафу на водіїв та суб’єктів господарської діяльності, а також на посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів.

Отже, нагадуємо водіям та власникам великогабаритних, великовагових та вантажних транспортних засобів про необхідність збереження та підтримання належного стану автомобільних доріг, адже це є важливою складовою розвитку дорожньої інфраструктури. Враховуючи великі кошти, які щорічно вкладаються в будівництво, ремонт і утримання доріг необхідно докладати усіх зусиль для їх збереження!



Понеділок, 19 Липня 2021 10:44 | Переглядів: 170

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]