Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Вільнянському краєзнавчому музею 50 років

18 травня – Міжнародний день музеїв

          Музеї – скарбниці історії. Вони дають нам знання про епоху сивої давнини, життя минулих десятиліть, а також про недавні події. Музейні предмети – історичні цінності    і свідки минулого, вони знайомлять нас з історією народу і рідного краю.

          Цього року комунальна установа «Вільнянський краєзнавчий музей» відзначає 50 років від свого заснування. Півстоліття наш заклад зберігає і поповнює багатства своїх фондів, долучає доросле і юне населення до вивчення історії Вільнянщини і України.

          У 1968 році було прийнято рішення про створення у районному центрі музею на громадських засадах «з метою увічнення пам’яті та історичної правди про героїчне минуле Вільнянського краю». Розпочалась збиральницька робота, а потім – оформлення експозицій у невеликому будинку. Ентузіастами-краєзнавцями керував відомий громадський діяч Вільнянська – Микола Інокентійович Сибіряков, людина великої енергії,  правдолюб і патріот. Він став першим директором музею. Вагому допомогу з облаштування музейного приміщення надали колективи заводів ім. Т.Г. Шевченка та пластмасових виробів. Методичну допомогу здійснювали Запорізький обласний краєзнавчий музей, архівні установи, редакція газети «Дніпровські вогні».

          У червні 1971 року музей відкрив двері для екскурсантів. Після смерті М.І. Сибірякова, у 1973 році, директором закладу став І.Г. Воробйов, учасник Другої світової війни, колишній військовий комісар, поет. До глибокої старості він активно працював у галузі краєзнавства та охорони культурної спадщини у районі, а також очолював ветеранську організацію.

          Сьогодні у фондах музею налічується понад 2,5 тисячі предметів. До уваги відвідувачів  – 7 експозиційних розділів: від найдавніших часів до сьогодення.

        Музей завжди з радістю зустрічає своїх гостей, тут проводяться не лише екскурсії, а й культурно-виховні заходи, тематичні зустрічі, урочисті години. Приходьте до музею, відкривайте для себе сторінки історії Вільнянського краю, яка є частиною великої історії України.

 

 



Вівторок, 18 Травня 2021 11:59 | Переглядів: 294

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]