Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Прапор Євросоюзу замайорів на найвищому флагштоці України

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистій церемонії підняття прапора Європейського Союзу, яка відбулася на оглядовому майданчику Музею історії запорозького козацтва на о. Хортиця. Захід приурочено до підписання угоди про безвізовий режим між Україною та ЄС.

Відкриваючи урочистості, Костянтин Бриль зазначив, що надання Україні безвізового режиму припадає на тиждень святкування Дня Європи, який з 2003 року щорічно відзначається в травні. Для українців це свято миру, єдності і спільних цінностей усіх націй континенту.

- Сьогодні дуже визначний день в історії України. Європа зробила крок назустріч громадянам нашої держави. Це шлях довіри і взаємоповаги. З нього починається новітня історія нашого народу. Наші погляди вже давно співпадають із європейськими цінностями. Нині ми піднімаємо прапор Євросоюзу у визначному для нашої країни місці – на острові Хортиця. Це найвищий флагшток у державі і люди побачать цей прапор у кожному куточку України. Рішення про безвізовий режим Європи з Україною – це не тільки подорожі, а й нові перспективи для нашої держави, її економіки, культури, науки, передового розвитку. Вже давно народ України має споріднені з Європою цінності, адже ми маємо взаємоповагу до всіх народів. Українці пройшли нелегкий шлях до самовизначення. І нині ми стоїмо на кордонах Європи на варті загальнолюдських цінностей, порушення яких ми не допустимо. Тож вітаю всіх земляків із цим визначним днем. Слава Україні! – зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

В урочистому заході взяли участь школярі, студенти, ветерани АТО, представники громадськості регіону.

Під звуки гімну Європейського Союзу «Ода радості» на о. Хортиця замайорів великий прапор Європейського Союзу.

У рамках заходу на оглядовому майданчику музею історії запорозького козацтва відбулося шикування військовослужбовців, а запорізька молодь провела флешмоб, під час якого були об’єднані прапори України та Євросоюзу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 11 Травня 2017 15:20 | Переглядів: 530

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]