Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Костянтин Бриль: “Кушугумська поліклініка - перший медичний заклад, відкритий у 2017 році”

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистій церемонії відкриття філії поліклініки КЗ «Запорізька центральна районна лікарня» Запорізької районної ради в с. Кушугум Запорізького району.

Насамперед учасники заходу згадали історію заснування лікувального закладу. За словами голови Запорізької райдержадміністрації Анатолія Васюка, ще у 2008 році депутати Кушугумської селищної ради прийняли рішення щодо виділення земельної ділянки, розробки проекту та складення кошторису на будівництво сучасної поліклініки. Адже стара поліклініка була технічно непридатною для здійснення функцій лікувального закладу та не мала можливості прийняти необхідну кількість пацієнтів. На виконання рішення Кушугумської селищної ради було розроблено та затверджено проектну документацію на будівництво об’єкта, складено кошторис та отримано Державний акт на право постійного користування земельною ділянкою під будівництво і обслуговування Кушугумської поліклініки на 250 відвідувань. Будівництво було розпочато в грудні 2011 року. Проте у зв’язку з проблемами в фінансуванні завершення будівництва відтермінувалося до першого кварталу 2017 року.

Як повідомив Костянтин Бриль, загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта за експертним висновком філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в 2016 році склала 80 млн. 759 тис. грн. Для фінансування залучалися кошти державного, обласного та місцевих бюджетів.

- Мені дуже приємно сьогодні відкривати нову сучасну поліклініку в селищі Кушугум. Адже цей медзаклад – перший, який відкрито в Запорізькій області в 2017 році. І цей об'єкт зведений для людей на благо майбутньої громади. Хочу підкреслити, що це дуже гарний приклад, коли наша держава, незважаючи на дуже важкі часи під час військових дій, все одно дбає про своїх громадян. Від щирого серця дякую всім, хто брав участь у будівництві цієї поліклініки - це і будівельники, і проектанти. Також хочу згадати народного депутата Петра Ваната, який дуже переймався цим будівництвом і доклав зусиль для виділення 15 мільйонів гривень з держбюджету. Найближчим часом обласна влада докладе всіх зусиль, аби створити тут сучасний пункт швидкої допомоги, придбати додаткове обладнання. Для цього в обласному бюджеті поточного року заплановано 3,9 мільйона на обладнання та близько 900 тисяч - на благоустрій території. Також сподіваюсь, що якомога швидше тут почнуть працювати аптеки, будуть створені палати для ветеранів та учасників АТО, і ця поліклініка стане прикладом для більшості медзакладів України, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також наголосив, що питання організації Центру ПМСД на базі цієї філії буде розглядатися після формування об’єднаної територіальної громади.

Разом із вітаннями жителів Запорізького району Костянтин Бриль вручив відзнаки причетним до появи нової поліклініки.

Присутніх також привітав голова Запорізької РДА Анатолій Васюк.

- Філія поліклініки, на яку багато років чекали жителі Запорізького району, зможе надавати сучасну якісну медичну допомогу не тільки жителям трьох селищ - Кушугума, Малокатеринівки та Балабиного, а всім 27 738 жителям лівобережної частини району, враховуючи і тих, що проживають на території садових товариств у районі сел. Кушугум. Адже з квітня по листопад включно населення, яке звертається за медичною допомогою, зростає ще на 2,5 тис. осіб, - зазначив Анатолій Васюк.

Після урочистого відкриття учасники заходу ознайомились з медзакладом. Головний лікар Запорізької центральної районної лікарні Тетяна Гудим повідомила, що до складу філії входять: кабінети лікарів-спеціалістів невролога, кардіолога, офтальмолога, хірурга, отоларинголога, стоматолога, гінеколога, терапевтів та педіатрів, а також рентгенологічне відділення, кабінет УЗД, КФД, КДЛ, фізіотерапевтичне відділення, відділення денного стаціонару на 30 ліжок, центральне стерилізаційне відділення, пункт постійного базування швидкої медичної допомоги тощо. Філія оснащена сучасним стоматологічним, рентгенологічним, лабораторним обладнанням, устаткуванням, меблями. У зв’язку зі збільшенням обсягу медичних послуг додатково до штатного розкладу введено 29 штатних одиниць.

Філія буде надавати як первинну медичну допомогу жителям трьох селищ, так і вторинну медичну допомогу населенню всього району. Для покращення надання та доступності спеціалізованої медичної допомоги жителям лівобережної частини району виїзди вузьких спеціалістів з основної лікувальної бази до філії будуть здійснюватися за графіком. Загалом запланована потужність закладу - біля 18 тис. осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 05 Квітня 2017 08:58 | Переглядів: 607

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]