Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Костянтин Бриль: «Децентралізація - приклад найдемократичніших змін у нашій державі за часи її незалежності»

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Оріхівському районі. Головна мета – спілкування з місцевими аграріями стосовно наболілих питань жителів району. Участь у зустрічі також взяли народні депутати України Ігор Артюшенко та Володимир Бандуров.

Костянтин Бриль підкреслив важливість проведення таких зустрічей з людьми на місцях.

- Вважаю, що ніяке спілкування в кабінетах не може замінити можливості почути проблеми людей особисто. Одне з найактуальніших питань на місцях – реформа децентралізації, проголошена Президентом України Петром Порошенком. Я можу назвати її прикладом найдемократичніших змін у нашій державі за часи її незалежності. Причому люди дійсно бачать її перші результати у вигляді реконструкції об'єктів, як наприклад, Комишуватська поліклініка, будинок культури чи інших. Упевнений, ця реформа має завершитись у найближчі два роки. Адже нині децентралізація впроваджується одночасно в обох напрямках: як на місцях, так і на державному рівні. Наприклад, це стосується прямих бюджетних відносин між держбюджетом та громадою. В поточному році чимало соціальних навантажень було передано на місця. Проте одночасно ми розуміємо, що й гроші, зароблені громадою, мають іти до вашої скарбнички, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Присутні на зустрічі аграрії порушили чимало актуальних проблем. Зокрема щодо земельних питань. Очільник регіону наголосив, що нині в області лунає чимало критики. Найбільше людей турбує можливість розпоряджатись земельними ділянками, що знаходяться поза межами населених пунктів. За словами Костянтина Бриля, земля має належати громадам, і цю думку підтримують чимало народних депутатів, які нині працюють над законопроектом №4355.

Крім того, минулого року захід «Урожай», який був проведений у Запорізькій області, за приблизними підрахунками дає до 100 мільйонів гривень додаткових надходжень у бюджети різних рівнів. Тож у 2017 році ця програма буде продовжена більш активно. Головне, аби самі сільгоспвиробники були зацікавлені в розвитку власної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 29 Березня 2017 10:01 | Переглядів: 562

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]