Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Результати соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за підсумками 2016 року.

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації визначено комплексну оцінку (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за підсумками 2016 року.
Підсумкова комплексна оцінка (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку районів Запорізької області за 2016 рік виглядає таким чином: І місце - Приазовський район, 2 місце - Більмацький район, 3 місце - Запорізький район.
Розрахунки комплексної оцінки (рейтингу) здійснено за 39 показниками (для міст обласного значення – за 32 показниками), які сформовані за 8 напрямами діяльності (для міст обласного значення – за 7 напрямами).
Так, за напрямом «промисловість та розрахунки за енергоносії» (5 показників) до трійки лідерів увійшли: серед районів – Розівський, Більмацький, Приазовський; останнє місце посів Мелітопольський район; серед міст обласного значення – Мелітополь, Токмак і Запоріжжя; на останньому місці – м. Енергодар.
За напрямом «розвиток сільського господарства» (7 показників) перші місця посіли Кам'янсько-Дніпровський, Великобілозерський і Гуляйпільський райони;
останнє місце Якимівський район.
За напрямом «державні фінанси» (6 показників) серед районів випереджають: Мелітопольський, Великобілозерський та Якимівський; на останньому місці – Кам'янсько-Дніпровський район; серед міст обласного значення лідери Енергодар, Бердянськ і Мелітополь; аутсайдер – Токмак.
За напрямом «споживчий ринок» (2 показники) лідирують Більмацький, Веселівський і Запорізький райони; відстає – Розівський район; серед міст обласного значення лідери Енергодар, Токмак, Мелітополь; останнє місце – Запоріжжя.
За напрямом «населення та ринок праці» (6 показників) до трійки лідерів увійшли:
серед районів – Бердянський, Запорізький і Василівський; на останньому місці – Новомиколаївський район;серед міст обласного значення – Енергодар, Бердянськ і Запоріжжя; останнє місце – Токмак..
За напрямом «житлово-комунальне господарство та будівництво житла» (2 показника) серед районів кращі Михайлівський, Вільнянський і Якимівський райони;
серед міст обласного значення – Бердянськ, Мелітополь і Токмак; останнє місце – Енергодар.
За напрямом «захист прав дитини» (4 показники) трійку лідерів очолили: Бердянський, Пологівський, Розівський райони; на останньому місці – Більмацький район; серед міст обласного значення – Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; останнє місце – Токмак.
За напрямом «освіта, культура та охорона здоров’я» (6 показників) серед районів лідирують: Приазовський, Гуляйпільський та Новомиколаївський райони; на останньому місці – Бердянський район; серед міст обласного значення –Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; аутсайдер – Токмак.
До групи аутсайдерів увійшли: Мелітопольський район (17 місце), Токмацький район (18 місце), Чернігівський район (19 місце), Новомиколаївський район (20 місце).
Серед міст обласного значення загальне місце не визначається.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 28 Березня 2017 16:21 | Переглядів: 775

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]