Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Інформаційно-аналітичні матеріали для роботи

1) Президент Російської Федерації В.Путін своїми заявами про перемовини з ватажками «ДНР/ЛНР» з приводу обміну заручниками фактично підтвердив, що займається «ефективним» управлінням на Донбасі та намагається таким чином виставити себе миротворцем. При цьому, керовані московією сепаратисти намагаються подати інформацію «по доброго Путіна» у дусі кремлівської пропаганди:

«На все согласные: СБУ подчинилась Донбассу после разговора лидеров с Путиным. Накануне украинский общественный деятель Виктор Медведчук выступил с предложением провести обмен пленными между Киевом и народными республиками Донбасса. Сегодня в поддержку данного предложения высказался президент России Владимир Путин. Российский национальный лидер пообещал переговорить с главами Донецкой и Луганской народных республик Александром Захарченко и Игорем Плотницким. Он также выразил надежду, что предложение Медведчука будет реализовано - и реализовано быстро. Сделано это было во время личной встречи с общественником. //antimaydan.info
КОМЕНТАР: Член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі І.Геращенко заявляє, що Україна «не може погодитися на шантаж». Вона наголосила, що Київ готовий віддати підтримуваним Росією бойовикам всіх, кого вони запитують, і де це можливо «по українському законодавству». «На запитуваних «потєряшку Агєєва» (російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на території України – ред.) або «беркутівців», підозрюваних у розстрілі Героїв Небесної сотні. Вони мають постати перед українським судом, лише потім їхня доля вирішуватиметься», – сказала представник України в ТКГ. За її словами, позиція України у питанні звільнення заручників – не можна блокувати 14 місяців обмін, маємо шукати «будь-які шляхи звільнення».
«Ми маємо ідеологічні розбіжності, різні політичні погляди, але якщо говорити про звільнення заручників – ми маємо докласти всіх зусиль. Я вважаю, що ми маємо використовувати всі шанси, можливості, парламентерів, у яких є ті чи ті канали, можливості, ми маємо апелювати до церкви, до всіх структур…», – відповіла І.Геращенко на запитання про те, чи на вирішення питання обміну полоненими вплинуло втручання В.Медведчука, який є також представником гуманітарної підгрупи ТКГ.
За останніми даними СБУ, на Донбасі утримуються 157 українських заручників.
У Кремлі оголосили, що президент Росії В.Путін увечері 15.11.2017 обговорив телефоном із ватажками підтримуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР» обмін заручниками з українською стороною і повідомив їм, що підтримав «пропозицію Медведчука» про масштабний обмін утримуваними з обох сторін особами.
Водночас Служба безпеки України вказала, що «в цьому чутливому питанні для багатьох людей не повинно бути жодного піару, особливо з метою підвищення рейтингу окремих політиків». Сепаратисти вимагають звільнення кількох сотень людей. //radiosvoboda.org
Щодо «доброго Путіна»…
І.Вінник, народний депутат України: «Це дуже важлива заява в контексті розгляду, який відбувся вчора на комітеті. Ми в законопроект про деокупацію Донбасу ввели термін «ефективне управління». Це дуже широкий термін, який відстоюється в міжнародній судовій практиці, військових трибуналах. Фактично Путін учора підтвердив, що він займається ефективним управлінням збройними формуваннями, терористичними ватажками так званих «ДНР» і « ЛНР»
І.Вінник переконаний, що ця заява Путіна в подальшому буде використана як чергове підтвердження фактів збройної агресії Російської Федерації в Україні, а також через факт ефективного управління своїми найманцями. «А навіщо ця заява Путіну - він йде на президентські вибори в РФ, Путіну потрібна мотиваційна подія, яка об'єднає російське суспільство, що повинно дати йому підтримку на рівні 70-80% довіри. Він звик вигравати вибори з таким рівнем підтримки. Зараз цей рівень - 50-60%, тобто його політологи кажуть йому, що цього недостатньо, щоб підтвердити свої повноваження», - зазначив він.
За словами І.Вінника, раніше мотивацією для підвищення своєї підтримки В.Путін планував зробити агресивні дії, такі як наступ в Україні, зухвалі військові навчання в Білорусі, створення коридору між Литвою і Польщею в сторону Калінінградської області, тобто агресивні дії в бік блоку НАТО. «Це все, на його думку, мало стати «великими російськими перемогами нації», для утворення уявлення щодо його можливості як першопроходця, «собирателя русских земель» та для отримання певної підтримки в РФ. Стратегія провалилась і зараз існує нова — стратегія миротворця. Саме тому була внесена резолюція щодо миротворців в ООН Росією, але ці заяви зараз будуть використані проти нього», - зазначив нардеп. //prm.ua

2) Кремль продовжує вести подвійну гру: де-юре нібито визнаючи Донецьку та Луганську області українською територією, а де-факто продовжує підтримувати ним же створені бандитські формування «Л/ДНР».
Так, заява одного із депутатів російської держдуми Д.Новікова від «КПРФ» (Комуністична партія Російської Федерації – ред.) яскраво віддзеркалює російську позицію: «Мы выступаем за признание Л/ДНР и отсутствие такого признания приводит к тому, что политики в Луганске начинают шататься и говорить о возможности реинтеграции «ЛНР» в состав Украины».
КОМЕНТАР: насправді як в самій Україні, Європі, так і Сполучених Штатах Америки цілковито свідомі того, що хто саме та якими способами розпалює протистояння на сході Україні.
Зокрема, директор департаменту політичного планування Держдепартаменту США Б.Хук заявив про те, що дії Росії показали, що готовність Москви порушити суверенітет і територіальну цілісність народів є «реальною», а не «просто риторичною».
Він наголосив, що загрози для Європи від Росії схожі на загрози, з якими зіткнувся Захід під час «холодної війни». «Як і в минулому, під загрозою - територія від Балтійського до Чорного моря», - зазначив він. //ua.censor.net.ua
На думку заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Г.Туки, офіційний Кремль продовжує намагання позиціонувати себе для цивілізованого світу в образі миротворця.
«Чому Путін захотів зіграти в «миротворця»? Зараз для Москви, м'яко кажучи, неприємними є санкції, введені світовим співтовариством проти Росії. Дуже болісно відбиваються й ті санкції, що введені США. Більш того, в лютому 2018 го року закінчується термін, коли всі служби Сполучених Штатів повинні надати звіт про фінансові активи найближчого оточення Путіна. Я не очікую нічого приємного для тих «кремлежителів», прізвища яких потраплять у цей список. Цілком легко спрогнозувати, що проти них будуть застосовані точкові санкції. Тому я припускаю, що зараз Путін здійснює якісь маневри, мета яких – продемонструвати свою схильність до діалогу. Але їх головне завдання – не вчинити конкретні дії, а просто «забалакати», не дати можливість Заходу ввести додаткові санкції». //nv.ua
На думку британського видавця П.Дікінсона, російський лідер безнадійно заплутався у власній павутині обману: «Перш за все, будь-який вихід російських військ з території Донбасу відкриє скриньку Пандори. Участь Кремля у війні на території Східної України довгий час була таємною, і будь-які докази російської участі Кремль досі люто заперечує. Але виведи Москва свої війська, ситуація різко змінилася б. Путіна буде викрито і він зіткнеться з вимогою відповісти за загибель людей і за свою нескінченну брехню. Путін рано чи пізно опиниться в скрутному становищі. Російський лідер безнадійно заплутався у власній павутині обману і, схоже, застряг на сході України, не здатний більше рухатись ані назад, ані вперед. Він, імовірно, більше не зможе воювати, але й ризикувати, йдучи на перемир'я, теж не наважується». //nv.ua

3) Черговий переполох російських посіпак Путіна всіх рівнів відбувся через заяву Міністра закордонних справ України П.Клімкіна (19.11.2017 – ред.) стосовно поставок зброї зі Сполучених Штатів Америки.
Того ж дня російськими та сепаратистськими ЗМІ була розтиражована заява голови комітету Держдуми РФ з оборони В.Шаманова:
«Если США поставят Киеву наступательное вооружение, то это "взорвет" ситуацию на Украине. "Хотелки" Климкина резко дестабилизируют обстановку, которая сложилось в Донбассе и хоть как-то подконтрольна международным организациям и жителям. При этом Шаманов подчеркнул, что, если Вашингтон решится на такие поставки, "это будет самый безответственный шаг"». //ria.ru
КОМЕНТАР: так, під час візиту в Канаду (19.11.2017 – ред.) Міністр закордонних справ України П.Клімкін розповів про готовність США надати Україні військову допомогу, про що підтверджують у Сенаті США.
«Я переконаний, що в майбутньому ми точно отримаємо більше оборонного озброєння і військового устаткування. Не можу сказати точну дату, але ми працюємо над цим» - відповів Клімкін на питання про можливі поставки зброї зі США. За його словами, мова йде не тільки про протитанкові засоби.
«Переговори йдуть і про дрони, контрбатарейні системи та засоби ведення кібервійни», - уточнив П.Клімкін.
Він зазначив, що Україні потрібно все це обладнання, логістична підтримка і тренування: «Тим більше, це взаємовигідно: ми передаємо свій досвід боротьби з росіянами. Мова йде не про один окремий елемент пазла, не тільки про Javelin, а про все», - розповів Міністр про бажане сприяння з боку міжнародного співтовариства. П.Клімкін наполіг, що Україна «має потребу в міжнародній підтримці і точно отримає її». //slovoidilo.ua
Таким чином, профільний Міністр продовжує загальноукраїнську політику, проголошену Президентом України П.О.Порошенком.
20.11.2017 Глава держави на своїй сторінці у Фейсбук заявив: «Наша мета - відповідність ЗСУ реальним потребам військ та стандартів НАТО. Тому ми й надалі будемо активно співпрацювати з нашими іноземними партнерами, з військовими інструкторами із США, Великої Британії та інших країн Північного Атлантичного Альянсу для досягнення взаємної сумісності наших підрозділів з підрозділами країн-членів НАТО. До речі, багато в чому наші іноземні партнери навчаються у нас – тому, чому нас навчило військове життя. Я вимагаю і надалі посилювати міжнародну співпрацю спрямовану на подальше вдосконалення майстерності військовослужбовців та досягнення сумісності наших підрозділів з підрозділами країн НАТО». //facebook.com
У свою чергу, експерти громадської організації «Інформаційні війська України» коментують інформаційні викиди росіян так:
«1) Ситуація на Донбасі давно вибухнула, і сталося це ВИКЛЮЧНО через вторгнення російської армії, російських найманців і тисяч одиниць російського важкого озброєння на український Донбас.
2) Коли Україна отримає «джевеліни», то вибухне не ситуація, а російські танки разом з російськими екіпажами!
3) Брехливий рашист Шаманов включив «дурня» і назвав джевеліни «наступальною зброєю», але ці ПТРК призначені виключно для знищення наступаючих танків ворога. Тож, брехня і підлість – це основа путінського «руського міра». //facebook.com

4) Прогнозовані верески кремлівських маріонеток лунають із-за «поребрика». Основна мета їхніх зойків – посіяти почуття несприйняття та супротиву в головах українських військових на шляху до повної відмови від наслідування ідей та символіки російських окупаційних військ.
«Заместитель председателя комитета Госдумы по обороне Ю.Швыткин негативно оценил инициативу президента Украины П.Порошенко о смене цвета беретов десантников с голубого на тёмно-бордовый: «Как человек, служивший в ВДВ, крайне негативно оцениваю нововведение Порошенко. Для десантника главные атрибуты — это голубой берет и тельняшка. Маргелов Василий Филиппович закладывал этот атрибут: голубой — мирный цвет, голубого неба. Это является дискредитацией — то, что происходит на Украине. Настоящий десантник никогда не простится с голубым беретом. Это вызывает сожаление, горечь и негодование». //russian.rt.com
КОМЕНТАР: насправді «мирний колір, блакитного неба» – це черговий міф радянської доби.
Адже так звані «ввічливі люди» - це не новація Російської Федерації 2014 року, до того, в радянську добу, ці «человечкі» вже існували і активно використовувались тодішньою владою, зокрема, у 1968 році, коли ввічливо висадились у ввічливій Чехії для того, щоб придушити так звану «Празьку весну».
20.08.1968 у Празі висадилось 2 радянські дивізії ВДВ. Одна була в марунових беретах (від англ. мaroon темно-бордовий – ред.), одразу чехами ідентифікована, як десантна дивізія. Чехи почали чинити опір і втрати цієї дивізії були більшими, ніж втрати інших підрозділів. Друга дивізія навмисно висаджувалась в блакитних беретах для того, щоб імітувати миротворчі війська ООН. Це була цинічна військова хитрість, щоб захопити неушкодженим празький аеропорт. Пізніше стало відомо, що вказана військова операція мала назву «Дунай».
За словами Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України П.О.Порошенка: «Ворог досконало володіє прийомами психологічного впливу, вправно експлуатує стереотипи, спекулює на спогадах про минуле та пов'язаних з тим емоціях. Та хіба хтось з нас ще не розуміє, що легендарне десантне братерство, символами якого вважалися «блакитний берет» та «тєльнік», було розстріляне російськими зайдами під Слов'янськом, в Донецькому аеропорту, біля Іловайська та Дебальцевого?
Щоби відповіли на це питання 469 вбитих українських десантників, могли б ми їх тільки воскресити?
Відсьогодні моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий. Це – колір крові десантників, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких – це країни-члени НАТО. Таким чином ми, між іншим, впроваджуємо ще один стандарт Північно-Атлантичного альянсу, до членства в якому маю твердий намір привести Україну».
Крім беретів, Глава держави запровадив оновлений символ десантних підрозділів, їх назву та день Десантно-штурмових військ Збройних Сил України: «Вітаю вас (військових Десантно-штурмових підрозділів – ред.) з отриманням беретів нового зразка. На ньому, до речі, змінено і знак українського десантника. Відтепер це купол парашута, як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч, яким він уражає ворогів роду людського. Архистратиг – ваш небесний покровитель, тож цілком логічно саме 21 листопада відзначати й ваше професійне свято. Звичне 2 серпня – то дата першого стрибка парашутистів в Московському військовому окрузі. До чого ж тут ми? Москва – не Київ. Так само як і «Україна – не Росія».
Як Президент та Верховний Головнокомандувач я також прийняв рішення змінити назву Високомобільних десантних військ, відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. Бо російські «ВДВ» від літа 2014 року беруть безпосередню участь в окупації українського Донбасу, і кримські «зелені чоловічки» – то теж вони.
Відтак, постановляю запровадити нову назву – Десантно-штурмові війська Збройних Сил України. Вона, врешті-решт, більшою мірою відповідає цілям і функціям цього роду військ в умовах сучасних бойових дій.
Започаткування нового Дня десантника є частиною українізації історико-політичного календаря – на заміну нав’язаному нам радянсько-російському». //president.gov.ua
Сержант 95-ї окремої десантно-штурмової бригади О.Погребиський вважає, що перейти на західні стандарти варто було ще в 1991 році, але про цю необхідність нагадала російська агресія та війна на Сході: «Ми відходимо від всього радянського, від усього старого, показуємо, що маємо війська, в тому числі і десантно-штурмові війська, якісно нові, які показали себе під час війни за незалежність нашої держави і показують далі, тому вони повинні мати новий вигляд. Якісно нові війська мають якісно новий вигляд».
Але змін зазнає не тільки зовнішній вигляд десантних військ. Як каже О.Погребиський, ці підрозділи тепер мають оновлену структуру та задачі: «В нас більшість бригад так само, як 89-та, 95-та, з окремих аеромобільних бригад перетворились на десантно-штурмові окремі бригади, їхня структура змінилась, навіть підрозділи додались, в них з’явились танкові роти, «Гради», роти вогневої підтримки в кожному батальйоні. Це структурно показує, що самі бригади направлені трохи на іншу ціль, штурмову».
Ветеран АТО, захисник Донецького аеропорту В.Зайцева: нові ж традиції десантників також пов’язані з військовими діями і принципово відрізняються від типових для російських ВДВ «купань у фонтанах». //radiosvoboda.org

 



Вівторок, 28 Листопада 2017 13:32 | Переглядів: 418

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]