Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

На території Запорізького району 30 вересня в усіх бібліотеках відбулось святкування Всеукраїнського дня бібліотек.

На території Запорізького району 30 вересня в усіх бібліотеках відбулось святкування Всеукраїнського дня бібліотек. Цього року за ініціативи відділу культури і туризму Запорізької райдержадміністрації було обрано новий та цікавий формат святкових заходів. Відповідно до сучасних інформаційних можливостей та векторів зовнішньої політики в рамках євроінтеграції нашої країни читачами за допомогою завідувачів бібліотек було здійснено інтерактивні подорожі країнами Європи.
30 вересня на один уїкенд кожна бібліотека Запорізького району перетворила свій простір на вулиці найбільш європейських міст. Де стало можливо спілкуватись мовою країни, до якої було здійснено подорож, ознайомитись із географічними особливостями, культурою, кухнею та традиціями. Дізнатись про особливості політичного устрою та економічного розвитку, подивитись цікаві сторінки історії, почути музику та відчути особливий дух мандрівки. Дізнались, чи має свій слід українська діаспора в історії подій європейських країн. Як ми живемо поруч, що між нами є спільного, де ми – українці відомі та який внесок зробили. Чому маємо вчитись, а що є в нас і чим ми можемо похизуватись.
Так, наприклад мешканці с. Новопетрівка цими вихідними подорожували Францією, вивчали найромантичнішу мову та відому на весь світ цікаву кухню. Жителям смт. Кушугум пощастило вдвічі більше, адже вони мали можливість зануритись у світ пригод одразу у двох країнах та мандрувати схилами Альп Австрії та долинами річок Словаччини.
У с. Новоолександрівка зустрілись два світи: Схід та Захід, подорож Туреччиною дала можливість побачити, як суворі східні традиції поєднались із європейськими цінностями рівності та толерантності.
Читачі та усі бажаючи с. Зеленопілля мандрували Балканським півостровом узбережжям Чорногорії шляхами самого графа Монтенегро. Саме тут вони познайомились із цікавими таємницями корінного населення та спробували середземноморську кухню, яка пряним ароматом заворожила усіх відвідувачів бібліотеки.
Здійснити подорож гірськими містечками та зустрітись із творчістю Байрона і Вольтера мали змогу мешканці с. Лукашевого, сама завідуюча бібліотекою ділилась своїми враженнями від мандрівки цією неймовірною європейської країною, відвідала особисто в минулому.
До країни сусідки Молдови поїхали в свою інтерактивну подорож мандрівники із с. Юльївка, де вони побачили побут ромів та молдован, які поєднали свої культури і традиції на тлі радянської історії. Відкрили таємниці винного виробництва та насолодились особливим його розмаїттям. Зовсім поряд подорожували мешканці с. Миколай-Поле, які відправились до Румунії, де посягали страшенні загадки Трансільванії та життя самого графа Дракули. До узбережжя Золотих пісків подорожували жителі с. Відрадного, відвідали старовинну Софію та набули незабутніх вражень від болгарської кухні, побуту та традицій.
Загалом, було здійснено 21 незабутню мандрівку, читачі та учасники заходів набули нових знань, цікавих і позитивних вражень, отримали досвід інтерактивних подорожей, розширили свій кругозір, та словниковий запас вивчивши трохи нових теплих і привітних слів раніше незнайомих їм мов. Відтепер кожен, хто став учасником цих заходів, мріє відправитись у справжні мандрівки просторами Європи, які стали зараз реальними завдяки впровадженню безвізового режиму.
Подібні заходи надали можливість показати, якою може бути сучасна бібліотека, медіа простір поєднався із великою кількістю знань, досвід бібліотечних працівників дозволив на тлі звичайної читальні створити уявну подорож.



Понеділок, 02 Жовтня 2017 14:08 | Переглядів: 417

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]