Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Оперативна інформація для зацікавлених осіб щодо проведення Національного мультипредметного тесту у 2023 році


В Україні в цьому році знову не проводитиметься ЗНО через дії воєнного стану. Замість нього випускники шкіл вступатимуть до вищих навчальних закладів на основі результатів Національного мультипредметного тесту (НМТ). Верховна Рада України вже схвалила такий формат вступу до вишів.
НМТ був запроваджений у 2022 році, як альтернатива ЗНО, на час повномасштабної війни. Тест проходив в онлайн-форматі. На відміну від ЗНО, мультитест містив питання одразу з трьох предметів - української мови, математики та історії України. З інших предметів тестування не проводилося. Кожен блок містив по 20 завдань, а всього на виконання тесту давалося 120 хвилин.
У 2023 році формат та умови проведення НМТ зміняться. Наказом Міністерства освіти і науки України від 20.03.2023 № 318 затверджено Календарний план організації та проведення у 2023 році Національного мультипредметного тесту.
НМТ проходитиме у дві сесії: основна: 5 червня – 23 червня; додаткова: 11–24 липня.
Реєстрація осіб для участі в основній сесії тестування триватиме з 3 квітня до 3 травня поточного року. Щоб зареєструватися для участі в НМТ, потенційному вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та виконати в ньому наступні дії:
внести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
сформувати Сертифікат НМТ 2023 року.
До 7 травня 2023 року зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (вибрати інший предмет додаткового блоку чи змінити населений пункт в Україні/ за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).
У додатковий період з 5 до 12 червня зможуть зареєструватися особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду; реєструвалися в основний період реєстрації, але яким було відмовлено в реєстрації. У додатковій сесії тестування зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.
НМТ міститиме два блоки: основний та додатковий. До основного блоку увійшли лише обов’язкові навчальні предмети – українська мова та математика. Додатковий блок міститиме завдання з навчального предмета, який вступник вибере під час реєстрації для участі в тестуванні. Серед запропонованих на вибір будуть історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика й хімія.
Третій предмет НМТ буде універсальним (абітурієнт зможе вступити на будь-яку спеціальність із тим предметом, який обрав). Але для вступу на різні спеціальності до результатів НМТ буде застосовано різні вагові коефіцієнти (якщо абітурієнт вступатиме на правничий напрям підготовки – більшу вагу матиме результат з історії України, аніж з біології, а на медичний – навпаки).
УЦОЯО не пізніше травня 2023 року підготує демонстраційні варіанти всіх блоків НМТ, тож учасники зможуть ознайомитися зі структурою тестів й орієнтовною складністю завдань та попрактикуватися у їх виконанні.

Відділ освіти, охорони здоров’я, культури і спорту Запорізької райдержадміністрації 28.03.2023



Вівторок, 28 Березня 2023 14:44 | Переглядів: 197

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]