Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

НАЗК 2.0. Цифрова трансформація – 2022: портал санкцій, навчальна платформа, цифровий кабінет для уповноважених та перехід на управління цілями за методологією ОКR

Цифровізація — це ключовий аспект боротьби з корупцією. Адже саме завдяки новим IT-інструментам Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявляє порушення антикорупційного законодавства. Зокрема, завдяки Порталу «Приховані інтереси» спеціалісти Агентства виявлять можливі ознаки конфлікту інтересів у посадовців та починають відповідний моніторинг за ними.

«Цифрові інструменти, які впроваджує НАЗК, це не просто IT-продукти, а унікальні рішення, покликані зменшити корупційні прояви в державній сфері. Кожен продукт, який ми створили минулого року — це зручний інструмент для самостійного використання посадовцями та народними обранцями, щоб запобігти недостовірному декларуванню чи конфлікту інтересів. Ще одним потужним результатом, яким ми пишаємося, став санкційний портал — єдина база даних осіб, які потрапили або мають потрапити під санкції. Цей унікальний ресурс користується особливою популярністю серед дипломатів та росіян, які хочуть уникнути санкцій», — зазначив керівник Відділу цифрової трансформації та інноваційного розвитку НАЗК Станіслав Гайдер.

Які ключові досягнення за цим напрямом за 2022 рік?

  • Розробили єдиний санкційний портал «Війна й санкції», де кожен може переглянути списки фізичних та юридичних осіб, які потрапили під санкції або через свою активну підтримку війни проти України мусять потрапити.
  • Запустили навчальну платформу Study.NAZK, де можна пройти безкоштовні онлайн-курси з антикорупційної тематики. У каталозі вже є 7 курсів.
  • Ввели в експлуатацію цифровий кабінет для уповноважених на Антикорупційному порталі. Тепер уповноважені більше не будуть перевантажені паперовими звітами і зможуть автоматично отримувати відповідь експертів НАЗК про помилки у звітах без тривалого очікування, як це було раніше.
  • Реалізували проект «Візія майбутнього». Його завдання — сприяти утвердженню принципу нульової толерантності до корупції та цінностей доброчесності, прозорості та відкритості як наскрізних у відбудові нової України.
  • Розроблено модуль «Тест на виявлення конфлікту інтересів», завдяки якому кожен посадовець може перевірити, чи є в нього конфлікт інтересів.

Крім того, фахівці НАЗК удосконалили форму стратегічного планування, а колектив НАЗК перейшов на інноваційну практику управління цілями за методологією ОКR – в Агентстві впроваджено внутрішню систему моніторингу виконання цілей.

Матеріали офіційного вебсайту
Національного агентства
з питань запобігання корупції

 



Четвер, 26 Січня 2023 09:12 | Переглядів: 531

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]