Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Мінцифра та національний проєкт Дія.Цифрова освіта долучились до запуску платформи екстреної допомоги з цифрової безпеки

Цифрове середовище стало невід'ємною складовою життя людини і суспільства, але під час війни спостерігається підвищена вразливість користувача. У цьому контексті дуже важливо підтримувати безпеку і стійкість нашого цифрового простору.

Сьогодні Мінцифра та національний проєкт Дія.Цифрова освіта долучились до запуску платформи екстреної допомоги з цифрової безпеки Nadiyno (https://nadiyno.org/pro-proyekt/) Цей інструмент можна використовувати для посилення власної онлайн-безпеки та захистити себе від онлайн-загроз.
 
 Ресурс Nadiyno має підвищити цифрову грамотність і подолати актуальні онлайн-загрози громадян. На платформі можна знайти поради із захисту персональних даних і пристроїв, підтримку від операторів гарячої лінії та інших фахівців з цифрової безпеки — у чаті або через форму-звернення. Поки що ресурс працює в тестовому режимі.

«Ми опинилися в першій у світі кібервійні, де країна-агресор використовує технології, пропаганду, дезінформацію та цифрові інструменти як справжню зброю. Ворог не нехтує персональними даними, ставлячи під удар українців та їхню онлайн-безпеку. Тому ми підтримуємо інструменти з онлайн-безпеки, якими можуть скористатися наші громадяни, і чим якісніші вони, тим безпечнішим стає наш онлайн-простір та міцнішими і незламнішими — українці в цифровому середовищі», — зазначає головна спеціалістка Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції міністерства Ярослава Дьо.

Однією з важливих переваг проєкту є те, що жителі тимчасово окупованих територій України також можуть отримати цінні поради від фахівців Nadiyno. Також на сайті є рекомендації, що стануть їм у пригоді. Наприклад, які месенджери варто обрати, як підготуватися до перевірки смартфона та уникнути прослуховування в окупації.

«На окупованих територіях не працюють  українські мобільні оператори, а російські SIM-карти видають за паспортом. Небезпечно обговорювати військові чи політичні питання. Окупанти часто отримують доступ до пристроїв та акаунтів мешканців — вони можуть вести акаунти й робити фейкові дописи», —  зауважують експерти ГО «Інтерньюз-Україна».

Платформа Nadiyno створена в межах проєкту “Цифрова екстрена підтримка громадянського суспільства в Україні” від ГО “Інтерньюз-Україна”, що фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади (GAC) через канадську неприбуткову організацію eQualitie Inc. Інформаційними партнерами платформи стали Міністерство цифрової трансформації України та національний проєкт Дія.Цифрова освіта.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України.

Відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області 



Середа, 09 Листопада 2022 10:29 | Переглядів: 399

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]