Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

20 червня – Всесвітній день біженців

       Всесвітній день біженців – це міжнародний день, призначений Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців по всьому світу. Він відзначається щороку 20 червня і визнає силу і мужність людей, які були змушені втекти з рідної країни, щоб уникнути військових конфліктів чи переслідувань за релігійними, расовими,політичними,соціальними та економічними ознаками. Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди та визнати їхню стійкість у відбудові свого життя.

Чому важливий Всесвітній день біженців?

         Всесвітній день біженців висвітлює права, потреби та мрії біженців, допомагаючи мобілізувати політичну волю та ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, але й процвітати. Хоча важливо щодня захищати та покращувати життя біженців, такі міжнародні дні, як Всесвітній день біженців, допомагають зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає від конфліктів чи переслідувань. Багато заходів, що проводяться у цей день, створюють можливості для підтримки біженців.

         За інформацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість людей, які втекли з України, рятуючись від війни, станом на 1 червня поточного року становила близько 7 мільйонів осіб.

         До Польщі виїхали майже 4 мільйони осіб, до Румунії — 587,22 тис., до Молдови — 483,31 тис., Угорщини — 698,42 тис., Словаччини — 466,26 тис. Статистичні дані щодо біженців, як нагадують в ООН, надходять із різних джерел, переважно з інформації, наданої органами влади з офіційних пунктів пропуску. Попри те, що дані ретельно перевіряють, цифри щодо деяких прибулих є приблизними, кажуть фахівці. Ще мільйони не можуть виїхати із зон небезпеки через підвищені ризики, руйнування мостів і доріг, а також через брак ресурсів чи інформації.

         Українці всього світу чекають на скорішу Перемогу, настання Миру та повернення наших громадян додому.



Понеділок, 20 Червня 2022 15:22 | Переглядів: 187

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]