Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 11.05.2022 року (08:00) - ЗСУ, 77 доба

Триває сімдесят сьома доба української боротьби за свободу проти російської агресії та окупації. Ворог продовжує атакувати позицій захисників України, час від часу проводить демонстративні дії, аби обмежити можливості Сил оборони Запорізького краю,  вдосконалює інженерне обладнання своїх позицій, поповнює запаси. Для придушення каналів радіозв’язку противник застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

Внаслідок ворожих обстрілів загорівся очерет та трава на відкритій території поблизу селища міського типу Комишуваха. У Гуляйполі у результаті артилерійської атаки горіла складська будівля на площі 150 кв.м.

Групою розмінування ДСНС в полі неподалік Новояковлівки було знищено на місці артилерійський снаряд 152 мм та 34 касетних елементів сучасного виробництва. За селом Григорівка біля дачного кооперативу піротехніки знищили реактивний снаряд “Ураган”.

Внаслідок збройної агресії росії проти України більш ніж 643 дитини постраждали на території нашої держави, 28 з них - у  Запорізькій області.

Запорізька бригада територіальної оборони виконує завдання за призначенням. Сили оборони Запорізького краю спільно з воїнами бригади знищили кілька одиниць автомобільної та броньованої техніки росіян, а також більше десятка ворожого особового складу. Деяким підрозділам бригади вдалося просунутися вперед та закріпитись на нових позиціях.

У своїх телеграм-каналах загарбники поширюють фейк, що нібито ЗСУ обстріляли село Гладке Василівського району. Начебто окупанти нарахували 13 “прильотів” по цивільних об’єктах, але на підтвердження своєї брехні  публікують лише одне фото. А у самій Василівці російські пропагандисти знімають сюжети, у яких використовують видерті з контексту слова місцевих, що скаржаться на обстріли. Псевдожурналісти намагаються переконати, ніби жителі Василівки розповідають про те, що їхні домівки руйнує українська армія. Як доказ росіяни показують фрагменти, на яких чути звуки пострілів. Недолугість же російської пропаганди у тому, що це звуки “вильотів” з самої Василівки, а не “прильотів” по ній - звук залпу чітко чути, а характерного вибуху в момент падіння снаряду - ні. 

Нарешті на своєму телеграм-каналі головний сепаратист регіону та колаборант Владімір Рогов написав часткову правду. Він зазначив, що українські воїни під Гуляйполем отримали британське озброєння. Так, дійсно, європейські партнери допомагають  нам протистояти збройній агресії рф і впевнені у нашій перемозі.

Нас так просто не здолати, бо в єдності - наша сила! Тож долучайтесь до захисту нашої держави! Повідомляйте про виявлені вибухові пристрої, залишену військову техніку, а також переміщення військ окупанта до офіційного Telegram-бота Служби безпеки України за посиланням: https://t.me/stop_russian_war_bot.

У нас є Батьківщина, яку ми захищаємо. У нас є збройні сили, які готові захищати нас.

Разом переможемо! Слава Україні!



Середа, 11 Травня 2022 11:45 | Переглядів: 224

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]