Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПЕРЕМОГЛИ нацизм – ПЕРЕМОЖЕМО і рашизм!

      Друга світова війна пройшла чорним смерчем  майже по всіх континентах планети, несучи за собою смерть та горе. Крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшли воїни-визволителі до перемоги. 

     Щовесни ми згадуємо ті страшні події та вшановуємо ветеранів війни, бо ж усвідомлюємо, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні нашої України.

      Віддаючи найглибшу шану тим, хто в страшні роки Другої світової війни захистив Україну і весь світ від нацистської навали, цьогоріч найбільш гостро ми відчуваємо зв'язок поколінь, весь жах, який вмістило в себе страшне слово ВІЙНА.

       У ці дні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала та війна. Згадуємо полонених, яких винищували у таборах смерті. Згадуємо мирних жителів, які стали жертвами воєнного лихоліття. Згадуємо тих, хто був насильно вивезений на примусові роботи. Але історія нажаль повторюється…

     Стійкість, самовідданість, жертовність старшого покоління на полі бою та трудовому фронті в ім’я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму та своєрідне нагадування для нащадків, особливо сьогодні, коли за мир та незалежність нашої країни воюють вже онуки та правнуки воїнів-визволителів!

 

       Заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом, на територіях громад Запорізького району проходять наразі під більш актуальним в умовах воєнного часу гаслом: «Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!».

      Протягом 06-09 травня заплановані традиційні урочисті та меморіальні заходи, з надією на нову Перемогу: Хвилини Мовчання за загиблими у роки війни 1939-1945років та воєнної агресії російських окупантів 2022року, покладання квітів до Братських могил, онлайн майстер-класи для дітей «Символ пам’яті», «Голуб миру» тощо, тематичні книжкові виставки-спогади «Світ пам’ятає…», «Роки війни – століття пам’яті», привітання ветеранів, дітей війни на дому, онлайн флешмоби, акції «Лист ветеранам», «Оберіг для бійців», конкурси дитячих малюнків тощо. 



П'ятниця, 06 Травня 2022 10:09 | Переглядів: 420

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]