Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЛЮДЕЙ З ПРОТИПОКАЗАННЯМИ ДО ВАКЦИНАЦІЇ МЕНШЕ НІЖ 1% ВІД ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ

Сьогодні традиційний  ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на Covid-19 провів перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов.

Перший заступник голови ОДА розповів, що за останню добу в області зареєстровано 680 нових випадків захворювання на ковід. Серед них 53 дитини та 5 медичних працівників. Померли від ускладнень на коронавірусну інфекцію  58  мешканців регіону. За добу одужали 1422 людини. 

В Запорізькій області продовжується активна кампанія з вакцинації населення. Протягом останньої доби проведено 8793 щеплення. Першу дозу отримали 2837 осіб, а закінчили вакцинацію  – 5956. Всього з початку вакцинальної кампанії  щеплено 537388 осіб, в тому числі 2 дози отримали   446099 осіб. 

  • На жаль, темпи вакцинації трохи уповільнюються. Однією з причин медики називають різні побоювання та острахи людей, які вважають, що мають супутні хвороби і щеплення їм протипоказане. Насправді людей з протипоказаннями до вакцинації менше ніж 1% від дорослого населення України, адже щеплення повністю протипоказане лише тим, хто мав важку алергічну реакцію на першу дозу вакцини чи на один із її компонентів.  Втім, люди, які мають супутні хвороби, часто бояться щепитися через те, що вважають, що вакцина може їм зашкодити. Це неправда,- зазначив посадовець.

Володимир Шустов поінформував, що лікарі різних вузьких спеціалізацій рекомендують вакцинуватися людям, які мають хронічні захворювання. Наприклад, кардіологи запевняють, що усім особам, які мають серцево-судинні захворювання, потрібно щепитися від COVID-19, адже хвороба в них протікає значно важче та може дати серйозні ускладнення.   Це стосується, зокрема, й ішемічної хвороби, серцевої недостатності та вроджених вад серця. За інформацією фахівців, коронавірусна інфекція  негативно  впливає на серце й судини різними механізмами, наприклад, може прямо пошкодити серце. 

Ендокринологи  також запевняють, що щепитися потрібно і  людям із цукровим діабетом та ендокринними захворюваннями, адже коронавірусна хвороба може бути для них вкрай небезпечною. До того ж, аутоімунні захворювання не є абсолютним протипоказанням. 

Дуже високий ризик смертності від ускладнень на ковід мають люди з онкологічними захворюваннями, тому щеплення для пацієнтів з таким діагнозом є  пріоритетним. За офіційними даними,  ризик померти від онкології в хворих значно менший, ніж ризик померти від ускладнень, які може спричинити в них коронавірусна хвороба. Онкологи пояснюють, що щепитися можна як в активній фазі захворювання, так і тим, у кого ремісія. Тим пацієнтам, які проходять хіміотерапію, слід порадитися зі своїм лікарем, коли саме краще щепитися, щоб вакцинація дала оптимальний захист. 

Традиційно Володимир Шустов закликав людей приходити до пунктів масової вакцинації та щепитися, аби захистити себе і своїх близьких.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



П'ятниця, 03 Грудня 2021 13:29 | Переглядів: 225

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]