Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКІ МОСТОБУДІВНИКИ ЗАВЕРШУЮТЬ МОНТАЖ ВАНТІВ

30 листопада голова Запорізької ОДА Олександр Старух відвідав  локацію найбільшого проєкту програми Президента України "Велике будівництво" - мостові переходи через Дніпро. Очільник регіону побував на 10-й споруді - вантовому мості з лівого берега Дніпра на Хортицю, де зараз завершується монтаж вантів. Вже встановлено 40 вантів, сьогодні  мостобудівники встановлюють  сталеві канати № 41,42,43 та 44. Останні 4 ванти планують змонтувати завтра. 

Після цього розпочнеться опускання вантового мосту на 1.5 метри - цей процес триватиме приблизно тиждень. Коли мост опуститься і  ванти натягнуться - проведуть контрольні геодезичні вимірювання. 

Після опущення моста проведуть роботи з влаштування деформаційних швів, нанесення гідроізоляції і розпочнуть влаштування автодорожного покриття з гусасфальту - термін виконання цих робіт залежатиме від погодних умов. Але мостобудівники прагнуть, аби верхову частину вантового мосту було завершено в запланований термін - до кінця поточного року,  розповів начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олег Галич. 

Одночасно на об'єкті виконують очищення та фарбування анкерних блоків на пілоні, монтують водовідвідні труби, облаштовують тротуар та технологічний прохід, встановлюють перильну огорожу. Також мостобудівники вже облаштовують заїзди та виїзди з мосту, аби максимально пришвидшити запуск об’єкта після завершення технологічного процесу асфальтування. 

  • Сподіваємось, що цей міст який дає надію на розвиток Запоріжжя,  ми завершимо в означений термін. Запуск цієї автотранспортної магістралі дасть потужний поштовх для нашого регіону і всього південного сходу України. Це стане стартом для оновлення системи транспортного руху в місті - ви знаєте, що “Укргідроенерго” розробив проєкт оновлення мостових переходів по греблі “ДніпроГЕСу”. Але воно розпочнеться лише після повного запуску мостів  та укріплення аркового мосту. Таким чином за кілька років обласний центр отримає повністю оновлену систему руху через Дніпро, - зазначив голова ЗОДА Олександр Старух. 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Середа, 01 Грудня 2021 08:08 | Переглядів: 161

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]