Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЖЖІ З’ЯВИТЬСЯ НОВА ІНФРАСТРУКТУРА ДЛЯ 10 СПОРТИВНИХ ШКІЛ

Цього року Президент України Володимир Зеленський ініціював національну програму “Здорова Україна”. Одним з її напрямків є реконструкція 100 ДЮСШ по всій країні. Десята частина цих спортивних шкіл буде відремонтована у Запоріжжі - до програми потрапили 4 обласні та 6 міських шкіл. 

Сьогодні в обласній державній адміністрації презентували проєкти майбутніх спортивних перетворень. Участь у заході взяли представники обласної та міської влади, провідні тренери, спортсмени, спортивні функціонери регіону. 

Привітав присутніх чемпіон Олімпійських ігор, депутат Верховної Ради України Жан Беленюк, який долучився до конференції онлайн. 

  •  Ми, спортсмени, дуже вдячні за те, що влада почала приділяти нам увагу.  Запорізький регіон вплинув на моє становлення як спортсмена - виступаючи за Запоріжжя, я став срібним призером Олімпіади в Ріо. Я знаю, що це місто з великим спортивним потенціалом. Потенціал в нашій країні є, просто йому треба допомогти. Я переконаний, що ваші спортсмени відчуватимуть підтримку і будуть здобувати нові перемоги, - відзначив Жан Беленюк. 

Перелік цих шкіл вже затверджено на державному рівні і наступного року стартує реконструкція за президентською програмою. Реконструкція на об'єктах проводитиметься в різний спосіб: на деяких відремонтують існуючі будівлі, обладнають необхідні зручності, як то роздягальні, душові або санвузли.

Деяким школам, які не мають власних будівель і тренуються зараз в орендованих, збудують нові. Як розповіла заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова, яка опікується питаннями спорту, більшість провідних спортивних шкіл області не мають власної бази, і тренуються в орендованих приміщеннях, тож було вирішено збудувати нові об’єкти.

Зокрема, спільний спорткомплекс зведуть для ДЮСШ №3 та ДЮСШ імені Лагутіна з гандболу, а також ДЮСШ №12 з баскетболу. Ще одне приміщення зведуть для КЗ «ОСДЮСШОР з боротьби вільної і дзюдо» та ДЮСШ №5 з художньої гімнастики. Капітальне будівництво чекає на ДЮСШ «Україна» з академічного веслування, новий легкоатлетичний стадіон для ОСДЮСШОР “Металург” з’явиться у парку “Дубовий гай”. 

  • Маємо створити належні умови для всіх спортсменів - і для тих, які показують результат, та тих, які лише починають свій спортивний шлях. Переконаний, що ці 10 об’єктів дадуть поштовх для розвитку спорту регіону в цілому. Обласна влада, яка є власником чотирьох обласних шкіл, і міська, яка є засновником шести міських шкіл, на умовах  співфінансування  з державою будуть будувати ці школи. Наші бюджети дають 3% коштів, державний бюджет - 97%. Зараз розробляєм проєктну документацію , - розповів голова ЗОДА Олександр Старух.

Підтримку цій програмі висловили присутні почесні гості - народний депутат України Геннадій Касай, чемпіонка Паралімпійських ігор Марія Помазан, срібний призер Олімпіади Парвіз Насібов, заслужені тренери України Євген Чертков та Андрій Бондарчук і не тільки. Вони відзначили, що така масштабна розбудова спортивної інфраструктури неодмінно дасть свої результати у нових медальних здобутках наших спортсменів. 

До програми оновлення потрапили наступні спортивні заклади:

  • КЗ «Запорізький обласний спортивний ліцей» ЗОР
  • КЗ «ОСДЮСШОР з боротьби вільної і дзюдо» ЗОР,
  • ДЮСШ №5 з художньої гімнастики Запорізької міської ради
  • КЗ «ОСДЮСШОР з футболу «Металург» ЗОР
  • КЗ «ОСДЮСШОР з легкої атлетики «Металург» ЗОР
  • ДЮСШ №1 зі спортивної гімнастики Запорізької міської ради
  • ДЮСШ №3 з гандболу Запорізької міської ради,
  • ДЮСШ імені Олімпійського чемпіона Юрія Лагутіна,
  • ДЮСШ №12 з баскетболу Запорізької міської ради
  • ДЮСШ «Україна» Запорізької міської ради Запорізької області



Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



П'ятниця, 26 Листопада 2021 08:11 | Переглядів: 146

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]