Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОВІДНИХ ЛІКАРЕНЬ РЕГІОНУ ВСІМ НЕОБХІДНИМ - НА КОНТРОЛІ ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ

Вчора голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів нараду з керівниками районних державних адміністрації. Участь в обговоренні нагальних проблем регіону взяли також перший заступник голови ЗОДА Володимир Шустов, заступники голови ЗОДА Едуард Брутман, Руслан Шиханов,  керівниця апарату ЗОДА Зінаїда Бойко, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов.

Учасники зустрічі обговорили темпи вакцинації в районах області. Олександр Старух наголосив, що у сільській місцевості спостерігаються низькі показники щеплення, зокрема, незадовільно працюють пункти вакцинації у вихідні.

Голова ЗОДА дав доручення створити додаткові можливості для організації щеплень на вихідні, зокрема, організувати доплату медичним працівникам за роботу в суботу та неділю. Олександр Старух пообіцяв розглянути питання щодо виділення коштів на ці потреби з обласного бюджету.

Також керівникам РДА нагадали про необхідність заохочувати людей робити другу дозу вакцини, особливо це стосується працівників закладів освіти, адже школи  і дитсадочки можуть працювати лише за умови 100% вакцинації працівників двома дозами вакцини.

Голови райдержадміністрацій висунули свої пропозиції стосовно організації вакцинації, наприклад, організувати пересувні пункти щеплення для людей похилого віку та віддалених населених пунктів.

  • На сьогодні вакцинація - це спільне завдання для всієї країни - від Президента до голови кожного села. Ми маємо разом докласти зусиль, аби якомога скоріше подолати пандемію та створити колективний імунітет, - зазначив Олександр Старух.

Також під час наради обговорили необхідність забезпечення медичних закладів додатковими джерелами живлення. Це питання набуло додаткової актуальності в умовах епідемії COVID-19 та додаткового обладнання кисневого забезпечення, яке використовують лікарні області.

Цього місяця обласна адміністрація провела ревізію наявності приладів додаткового живлення в лікарнях регіону - всі мають такі джерела, але не в кожній лікарні вони відповідають необхідній потужності. Тому є необхідність придбати 23 додаткові джерела живлення. 

В контексті енергозабезпечення медзакладів регіону обговорили необхідність створення резервних ліній електропостачання. А голова Бердянського району Олексій Бакай вніс пропозицію створити енергетичні паспорти медичних закладів регіону. 

Також голови РДА звітували про забезпечення ковідних лікарень киснем та підтвердили необхідність створення кисневих станцій в медзакладах, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Минулого тижня на сесії обласної ради депутати скерували на забезпечення централізованої подачі кисню до ліжкового фонду закладів охорони здоров’я I і II хвилі 16,5 млн грн.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



П'ятниця, 19 Листопада 2021 11:31 | Переглядів: 218

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]