Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У 2021 РОЦІ ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ РЕАЛІЗОВУЄ 41 ОБ’ЄКТ “ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА”

Сьогодні відбулася колегія Запорізької обласної державної адміністрації. Обговорили стан реалізації програми Президента України “Велике будівництво” на території Запорізької області. 

Протягом 2020-2021 роках  в регіоні вже реалізовано або знаходиться на стадії  завершення реконструкції 129 проєктів, серед яких школи, дитячі садочки, медичні заклади, спортивні об’єкти, заклади культури, дороги, мости і не тільки.  Втілення цих проєктів в життя - це покращення життя кожного громадянина у кожній громаді регіону, а ще результат злагодженої співпраці всіх гілок влади - державної, обласної та місцевої. Саме від порозуміння всіх сторін та консолідації заради результату  і залежить успішна реалізація “Великого будівництва”.

  • За президентською програмою Запорізька область  реалізовує чимало таких проєктів, аналогів яким немає в Україні. Так флагман “Великого будівництва” - комплекс мостових переходів через Дніпро - це на сьогодні символ надії для всієї країни,  а не свідоцтво державної неспроможності, як було більше десяти років. Ми показали всій Україні, що можна взяти такий великий інфраструктурний об'єкт і за два роки довести його з нуля майже до завершення. Таким чином буде вирішено важливу проблему не лише Запорізької області, а й всього Півдня України. “Велике будівництво” охоплює найкращі ідеї та проєкти в Україні, - відзначив Олександр Старух. 

Голова ЗОДА також нагадав, що  “Велике будівництво” не є бюджетною програмою - реконструкція  фінансується з різних джерел - це Державний фонд регіонального розвитку, субвенція на соціально-економічний розвиток територій, гроші Європейського інвестиційного банку та місцеві бюджети.

На 2022 рік Запорізька область підготувала 28 об’єктів для реалізації за програмою “Велике будівництво”, орієнтовна вартість яких понад 1.9 млрд грн. На сьогодні  громади мають займатися пошуком інвестиційних коштів для втілення своїх планів. 

Аналізуючи втілення програми “Велике будівництво” у 2021 році, Олександр Старух звернув увагу на проблеми реалізації деяких  об’єктів - помилки під час  проєктування, неправильно розрахований кошторис, похибки у розплануванні термінів робіт. Як приклад, навів питання інклюзивності об’єктів - ті заклади, які проєктували до 2019 року, не враховували принцип доступності та безбарєрності, тож тепер територіям доводиться шукати додаткові кошти на виправлення цих недоліків. Голова ЗОДА попросив керівників територій врахувати цей досвід під час подальшої реалізації інфраструктурних проєктів. 

2021 року  у Запорізькій області за програмою “Велике будівництво” втілюється 41 проєкт. 30 з них  вже завершено, решта на завершальній стадії. 

Під час колегії ЗОДА відбулося обговорення з керівниками районів щодо конкретних об’єктів, як, наприклад, приймальні відділення лікарень в Енергодарі і Токмаку. Йшлося про терміни завершення робіт та прискорення здачі об’єктів у користування. 



Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Четвер, 18 Листопада 2021 16:06 | Переглядів: 218

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]