Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

СПІВПРАЦЯ ОБЛАСНОЇ, МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ТА ГРОМАД ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ПРИХИЛЬНОСТІ ДО ВАКЦИНАЦІЇ

2 листопада в приміщенні обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою  та їх виконання в Україні». Захід відбувся у змішаному офлайн та онлайн форматі з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.  Організували круглий стіл Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» у співпраці з департаментом охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації. Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію» об’єднує 64 організації та співпрацює із Міністерством охорони здоров’я України та Центром громадського здоров’я МОЗ.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та голова бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт виступили із відеозверненнями перед учасниками заходу.

В роботі круглого столу взяли участь заступник директора Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Марина Воловик,  виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію»  Тимофій Бадіков, координатор з питань вакцинації від COVID-19 обласного лабораторного центру Марина Колерова, лікарі, представники територіальних громад, громадськість. Учасники заходу обговорили реалізацію стратегій щодо COVID-19, хід вакцинації.

Під час круглого столу його учасники  висвітлили приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп – медичних працівників і осіб старше 60 років від COVID-19, розробили рекомендації для підвищення прихильності до вакцинації населення Запорізької області. Як зазначили учасники заходу, сьогодні залучати до розповсюдження аргументованої інформації треба всіх – керівників територіальних громад, лідерів думок, керівників громадських організацій, старших по будинках.

Учасники круглого столу зазначили необхідність співпраці місцевої влади та громад для адвокації вакцинації серед різних верств населення і надання інформації, що ґрунтується  на доказовій медицині.  



Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА

 



Середа, 03 Листопада 2021 09:59 | Переглядів: 130

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]