Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Міністр охорони здоров’я України перевірив заклади надання допомоги хворим на COVID19

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко сьогодні відвідав Запорізьку область з робочою поїздкою. Очільник медичної галузі країни зранку провів нараду з керівництвом Запорізької області та представниками районних державних адміністрацій у форматі відео-конференції. Говорили про необхідність покращення темпів вакцинації.  Віктор Ляшко дав поради стосовно оптимізації роботи пунктів щеплень, аби зменшити черги та збільшити пропускну спроможність.

  • Наша система охорони здоров'я спроможна робити близько 1,5 млн щеплень на тиждень без наднавантажень. В середньому це 250 щеплень на добу в одному пункті вакцинації. На жаль, в деяких пунктах логістично не правильно вибудуваний процес, десь недокомунікували – в результаті ми балансували в районі  720-760 щеплень на тиждень.  За вчорашній день в Україні зробили рекордну кількість щеплень за добу – 193 тисячі, але це не межа – можемо нарощувати темпи, - розповів Віктор Ляшко.

Разом із головою Запорізької облдержадміністрації Олександром Старухом Віктор Ляшко  відвідав найбільші центри масової вакцинації в місті та дав свої рекомендації. Також  у Запоріжжі Міністр охорони здоров’я  провів  ще кілька робочих зустрічей. Зокрема, побував в обласній інфекційній лікарні, аби подивитися, чи зможе цей заклад, в разі необхідності, розгорнути додаткові місця.

Як розповіла виконуюча обов’язки головного лікаря інфекційної лікарні Ірина Кулєш, зараз місця для хворих на COVID19 заповнені на 93% - всі пацієнти знаходяться на кисневій терапії, реанімаційні ліжка зайняті на 100%. Проблем із киснем чи медикаментами немає. Головне, чого не вистачає – це медичного персоналу, на сьогодні всі працівники вже  завантажені понаднормово. Тож можливості відкрити додаткові місця для прийому хворих на COVID19 тут не бачать.Також Віктор Ляшко ознайомився з роботою найбільшої в області кисневої станції, поспілкувався з медперсоналом інфекційної лікарні.

Міністр охорони здоров’я відвідав і  Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Цікавився, чи вистачає в регіоні бригад швидкої, яка кількість звернень від громадян та чи не бракує матерільно-технічної бази. 

Директор центру Костянтин Малашенко повідомив, що за добу швидка отримує понад 2 тисяч викликів - у половині з них фахівці надають консультативну допомогу, ще понад  тисяча звернень завершуються госпіталізацією. За його словами, поки що критичної ситуації немає - бригади швидкої справляються з навантаженням. Більше того, створено спеціальну електронну базу даних, яка допомагає оперативно розподіляти хворих на COVID 19 по лікарням - диспетчери в режимі онлайн бачать, в якому закладі є вільне місце, і спрямовують туди екіпаж із хворим. Таким чином, затримок із госпіталізацією хворих на коронавірус немає. 

За результатами робочої поїздки до Запорізької області Віктор Ляшко вніс пропозиції, які мають допомогти регіону зменшити навантаження на медичну систему та покращити темпи вакцинації, щоб якомога швидше зняти карантинні обмеження.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 20 Жовтня 2021 09:55 | Переглядів: 132

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]