Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Обласна влада досягла домовленостей з комерціними медцентрами стосовно допомоги у вакцинації запоріжців

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів зустріч з керівниками приватних медичних центрів Запоріжжя з метою залучити їх працівників до масової вакцинації населення. Участь в обговоренні взяли керівники «Клініки святого Миколая», «Vitacenter», клініки «Мотор-Січ», а також заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова та директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич.

  • Ситуація з вакцинацією у Запоріжжі складна – працює 28 бригад вакцинації, але їх не вистачає, аби закрити всі потреби. Після введення червоної зони навантаження на центри вакцинації збільшилося - Запоріжжя відчуває нестачу медичного персоналу. Тому я вирішив звернутися до вас, керівників закладів приватної медицини, з проханням долучитися до вакцинації населення, - зазначив голова ЗОДА Олександр Старух.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич, приватні медичні центри можуть допомогти у кількох напрямках – надати фахівців, які зможуть працювати у пунктах масової вакцинації; створити пункти щеплення на базі своїх закладів; відкрити прийом сімейних лікарів для тих, хто цього потребує, адже сьогодні такі спеціалісти у міських поліклініках відчувають надзвичайне навантеження.

  • Будемо вдячні за допомогу! Всі ми живемо в цьому місті, і розуміємо важливість вакцинальної компанії. Нам дуже потрібна ваша підтримка та розуміння, - відзначила заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова.

Керівники медичних центрів підтвердили, що готові піти на зустріч обласній владі. Зокрема, у «Vitacenter» вже роблять щеплення своїм клієнтам. Під час розмови з головою ЗОДА представники медичного центру пообіцяли розглянути пропускну спроможність свого кабінету щеплень, аби у перспективі створити на його базі додатковий центр масової вакцинації.

Клініки «Мотор Січ» та «Святого Миколая» теж дали згоду долучитися до вакцинації запоріжців, але для цього потребують сприяння обласної влади у питанні підписання відповідного пакету з Національною службою здоров’я України та навчання мобільних бригад вакцинації, для отримання сертифіката, який дозволяє робити щеплення. Директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич запевнив, що  така допомога приватним медцентрам буде надана найближчим часом.

  • Медична система Запоріжжя перевантажена – 79% ліжкового фонду зайнято, з них 98% у тяжкому стані, всі вони не були щеплені. Ми зараз шукаємо всі можливості, щоб збільшити потужність вакцинальної кампанії, і будемо вдячні приватній медицині за будь-яку допомогу, - наголосив Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Вівторок, 19 Жовтня 2021 09:33 | Переглядів: 101

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]