Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У Запоріжжі залишилося 60 ліжок для госпіталізації хворих на COVID19

План дій в умовах пандемії обговорили сьогодні керівники Запорізької обласної державної адміністрації та громад регіону під час комісії ТЕБ та НС, що відбулася під керівництвом голови ЗОДА Олександра Старуха у форматі zoom-конференції. Вчора Запорізька область перейшла до помаранчевої зони карантину, втім, вже стоїть на межі червоної. Деякі території регіону за кількістю тяжких хворих вже перейшли «червоний» рубіж.

На сьогодні найбільш критична ситуація у Запорізькій та Мелітопольській громадах.

У Запоріжжі за поточну добу 154 людини госпіталізовано до лікарень із гострою формою хвороби. На ранок 6 жовтня у Запоріжжі залишилося 60 вільних ліжок для хворих на коронавірус.

Голова ЗОДА Олександр Старух доручив керівництву міста терміново опрацювати питання повного перепрофілювання резервної 6 міської лікарні для госпіталізації хворих на COVID19. Це дозволить збільшити ліжковий фонд ще на 150 місць, але для цього необхідно вирішити питання із забезпечення лікарні лікарями-анастезіологами та розводкою кисню.

Також критична ситуація у Мелітопольській громаді, де вже переповнені всі чотири ковідні лікарні. На допомогу Мелітополю стане Якимівська лікарня, яка відкриє 70 додаткових ліжко-місць. Також під час онлайн-включення голова Мелітопольської міської ради Іван Федоров повідомив, що від завтра місто вводить жорсткі обмеження в роботі громадського транспорту – він працюватиме лише 6 годин на день (по 3 зранку і ввечері), та возитиме людей за паспортами щеплення, або довідкою про ПЛР-тест.

Як наголосив під час засідання комісії директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич, медична система вже перевантажена, є дефіцит медпрацівників. Ця хвиля захворюваності значно відрізняється від тієї, яка була навесні, за швидкістю розвитку симптомів та важкістю перебігу хвороби. Тож громадам варто бути готовими до погіршення ситуації.

Голова ЗОДА Олександр Старух дав доручення керівникам територій в найкоротший термін вивчити можливість відкриття додаткового ліжкового фонду у медичних закладах, посилити темпи вакцинації, а також нагадав про заборону будь-яких масових заходів.

Підбиваючи підсумки засідання комісії, Олександр Старух акцентував увагу на персональній відповідальності голів територіальних громад за дотримання протиепідемічних заходів та темпів вакцинації.

  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 07 Жовтня 2021 09:03 | Переглядів: 138

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]