Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ДО ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НАДІЙШЛО МАЙЖЕ 3 ТИСЯЧІ ІННОВАЦІЙНИХ ПРЕПАРАТІВ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ COVID-19

Обласна інфекційна лікарня сьогодні отримала препарати для лікування коронавірусної хвороби легкого та середнього ступеня тяжкості. Зустрічати гуманітарний вантаж до лікарні відправилася заступниця голови Запорізької ОДА Злата Некрасова.

Днями до України із США надійшла партія інноваційних ліків для хворих на COVID. Всього наша держава отримала 60 тисяч флаконів препаратів «Bamlanivimab» та «Etesevimab» вартістю у 20 млн доларів.

Ці препарати рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

За словами тимчасово виконуючої обов’язки директора Запорізької обласної інфекційної лікарні Ірини Куліш, до нашого регіону  надійшло 810 флаконів Bamlanivimab та 1620 доз препарату Etesevimab. Ліки розподілять по лікарнях всієї області, в першу чергу, направлять їх до медзакладів першої ланки боротьби з ковід. Їх використовуватимуть безоплатно для лікування хворих на COVID у легкій та середній формі, які мають ризики до ускладнень. Це пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, вагітні, онкологічні хворі,  люди похилого віку та інші вразливі категорії пацієнтів.

Медики інфекційної лікарні також вкотре звернулися до громадян з проханням не нехтувати карантинними вимогами та берегти своє здоров’я.

Заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова також додала, що поки що єдиним найбільш ефективним засобом протидії є вакцинація. Тому варто подбати про свою безпеку  і зробити щеплення. 

  •  Ситуація погіршується щодня. Наразі в області завантажено понад 40 % ліжок. В Запоріжжі цей показник рівний 53%. Тому прошу всіх дотримуватися карантинних обмежень, берегти себе і рідних, зробити щеплення проти ковід, - наголосила Злата Некрасова.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Вівторок, 28 Вересня 2021 14:10 | Переглядів: 128

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]