Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ ТА ВАКЦИНАЦІЯ - ЦЕ ЄДИНІ ЕФЕКТИВНІ СПОСОБИ ПРОТИДІЇ COVID

На цьому наголосив керівник Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух під час виїзної пресконференції з актуальних питань життєдіяльності регіону.

Нагадаємо, що по всій країні рішенням Уряду від сьогодні введено «жовту» зону епіднебезпеки поширення COVID-19.  Відповідно, за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС, в кожній області діють нові правила роботи закладів та установ, в тому числі, в освітній сфері.

  • Як виконавчий орган влади ми виконуємо те, що прийнято безпосередньо на рівні Верховної  Ради, Кабінету  Міністрів та Президента України. Вчора Кабмін вніс зміни до Постанови та оновив карантинні обмеження, - зазначив Олександр Старух.

За рішення Уряду освітні установи працюють очно за умови вакцинації 80% педагогів. Якщо цей показник менше - освітній процес проходить у дистанційній формі.  Коли заклад досягає 80% вакцинації, то повертається до очної форми роботи. Виключення становлять дитячі садки, початкові класи школи та спеціалізовані заклади освіти, які продовжують працювати у звичному форматі.

  • Обласна влада вибірково перевіряє освітні заклади на дотримання карантинних вимог. Окремо розпочинається перевірка виданих COVID-сертифікатів на їх достовірність. Ми моніторимо навчальні заклади щодо рівнів вакцинації персоналу. Інформація постійно оновлюється, - прокоментував вакцинацію освітян керівник ОДА.

Очільник регіону також акцентував увагу журналістів і на загостренні епідеміологічної ситуації в країні, зокрема, У Запорізькій області.

  • Ми щодня отримуємо нову інформацію від лікарів. За їх словами, темпи поширення COVID загрозливо стрімкі. На сьогодні в області 36% ліжок з киснем вже зайняті. Хвороба досить агресивна та швидко прогресує. Тому треба берегти себе. Карантинні обмеження та вакцинація - це єдині ефективні способи протидії COVID, - наголосив Олександр Старух.

Медична системам Запорізької області має достатньо потужностей, щоб робити до 10-11 тисяч щеплень щодня. Вакцин достатньо, створені як пункти так і центри масової вакцинації. Потрібне лиже бажання самих людей. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 24 Вересня 2021 08:22 | Переглядів: 168

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]