Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

СВІТЛАНА ЧУДЕСНОВА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗАХОДІ «ДЕНЬ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД»

22 вересня перший заступник голови Запорізької райдержадміністрації Світлана ЧУДЕСНОВА взяла участь у щомісячному заході «День територіальних громад», що проводиться Запорізької обласною державною адміністрацією.
В зв’язку з різким погіршенням рівня захворюваності серед населення на COVID-19 Україна переходить у «жовту зону» з 00 год. 00 хв. 23 вересня 2021 року з відповідними обмеженнями.
Під час заходу було озвучено, що за інформацією Міністерства охорони здоров’я захворюваність на ковід протягом тижня зросла на 68%, а госпіталізація у 1,5 рази. Ці факти призвели до прийняття Державною комісією ТЕБ та НС рішення про введення «жовтої» зони епіднебезпеки та нових карантинних обмежень. Щоб не зупиняти економічний та освітній процеси за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС працювати зможуть ті заклади, де вакциновано хоча б однією дозою 80% працівників.
Держава дала кожному змогу щепитися безкоштовно. Тільки вибір громадян, їх відповідальне ставлення до вакцинації, стануть гарантією того, що вони працюватимуть у звичному режимі, - зауважив Олександр Старух, коментуючи ситуацію.
За оперативною інформацією Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, на ранок 22 вересня у Запорізькій області зареєстровано 110 075 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу в області зареєстровано 311 нових випадків захворювання. Продовжує лікуватись 2850 хворих. Госпіталізовано 300 осіб, амбулаторно лікується 2550 хворих на коронавірусну інфекцію. На сьогодні в області одужало та виписано зі стаціонарів після негативних повторних обстежень на коронавірус методом ПЛР 104 648 осіб.
Директор Департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій КУЛІНІЧ доповів учасникам заходу про стан готовності госпітальної бази області до чергової хвилі гострої респіраторної хвороби COVID-19. У лікарнях Запорізької області перебуває 575 людей, з яких 491 особа мають підтверджений діагноз, а решта чекають результатів тесту. Загалом ліжковий фонд заповнений на 32%. Найбільше завантажені лікарні у Запоріжжі, Оріхові та Пологах.
Олександр СТАРУХ, звертаючись до керівників громад, вкотре наголосив, що вакцинація залишається єдиним найбільш дієвим засобом протидії COVID-19. Також особливу увагу території мають приділити імунізації освітян.
Про перспективи участі у новому прості Європейського інвестиційного банку «Програма з відновлення України» та критерії відповідності Проєктів в рамках Програми розповів начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ЗОДА Артур БОЙКО.
Артур Юрійович також зупинився на змінах до Закону України «Про індустріальні парки», яким передбачається запровадження компенсації керуючим компаніям, ініціаторам створення - суб’єктам господарювання та учасникам індустріальних парків 50% витрат на підключення та приєднання до електромереж. Також запроваджується компенсація учасникам індустріальних парків відсоткових платежів за кредитами - залежно від частки експорту продукції власного виробництва у загальному доході від їхньої господарської діяльності та часткова компенсація інвестицій учасників індустріальних парків у створення виробництва, здійснених протягом перших трьох років.
Присутніх було ознайомлено з станом забезпечення інклюзивності в регіоні, також Олександр БИЛИМ (начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації) розповів про розробку комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад. Розробка комплексних планів просторового розвитку територій є важливим питанням для новоутворених громад. Субвенція для їх розробки передбачена з Державного бюджету та буде розподілятися між обласними бюджетами.
Так, за результатами обговорення керівникам органів місцевого самоврядування доручено провести моніторинг ступеня безбар’єрності на своїх територіях. А також додатково перевірити новозбудовані об'єкти. В обов’язковому порядку забезпечити дотримання усіх вимог щодо безбар’єрності під час розроблення проєктів будівництва, які плануються до реалізації в рамках програми Президента України «Велике будівництво» у 2022 році.
В умовах нового адміністративного поділу і вже остаточного укрупнення громад децентралізація відносно формування територіальних громад підійшла до свого завершального етапу. Врахувавши всі прогалини в інституті старости, Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» від 14.07.2021 р. № 1638-IX, який набув чинності 01.08.2021 р.
Керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда БОЙКО розповіла про створення старостинських округів та призначення старост враховуючі зміни в законодавстві.
Старостинський округ утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою у складі одного або декількох населених пунктів (крім адмінцентру тергромади), на території якого (яких) проживає не менше 500 жителів. При утворенні старостинських округів враховуються історичні, природні, етнічні, культурні та інші чинники, що впливають на соціально-економічний розвиток таких старостинських округів та відповідної територіальної громади.
Посада старости, як і раніше, належить до виборних посад, на які особа приймається шляхом затвердження радою на строк її повноважень. А от порядок такого призначення дещо підкориговано. На розгляд ради відповідні кандидатури вносяться за результатами громадського обговорення, проведеного у межах відповідного старостинського округу. Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости затверджується сільською, селищною, міською радою.

 

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Четвер, 23 Вересня 2021 13:21 | Переглядів: 150

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]