Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

МЕДИЧНА ГАЛУЗЬ РЕГІОНУ МАЄ БУТИ ГОТОВА ДО ЗАГОСТРЕННЯ СИТУАЦІЇ З COVID-19

Підготовку медичних закладів до збільшення кількості хворих на короновірусну інфекцію обговорили на засіданні колегії обласної державної адміністрації.

Заступник директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мащак зазначив, що рівень захворюваності зростає і найближчим часом вся країна може перейти до "жовтої" зони. Зокрема, у Запорізькій області за добу виявлено понад 140 нових випадків хвороби, а рівень завантаження ковідних ліжок вже на позначці 17 %.

Крім того, значного поширення набуває штам Дельта, який найбільшою мірою вражає дітей. Тому наразі актуальним як ніколи є питання вакцинації тих, хто найчастіше контактує з малечею. Це вчителі, вихователі та інші працівники освітніх закладів.

Розповідаючи про готовність госпітальної бази, директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич повідомив присутнім, що для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 за договором з НСЗУ визначено 11 медзакладів. Для лікування хворих виділено близько 2 тисяч ліжок, забезпечених киснем. Також в області сформовано мобільний парк кисневих концентраторів, а в лікарнях наявний резерв ліжок. Однак, деякі території досі не завершили роботи із розгортання мереж централізованого киснезабезпечення. Зокрема, необхідно найближчим часом завершити роботу та ввести в експлуатацію 192 точки централізованої подачі кисню в Бердянську, 20 точок – в Кам’янсько-Дніпровську та близько 230 точок в закладах охорони здоров’я Запоріжжя. Держава виділила кошти та спрямувала їх на території, а далі це питання відповідальності керівництва лікарень та місцевої влади.

Це вже питання спроможності самих територій. Всі виступають за визначення їх лікарні як ковідного госпіталю, але, водночас, не всі готові працювати, щоб в повній мірі відповідати вимогам закладу такого типу, - наголосив Олександр Старух, коментуючи питання введення в роботу нових кисневих мереж.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 08 Вересня 2021 15:15 | Переглядів: 194

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]