Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Щодо запобігання випадкам жорстокого поводження з безпритульними тваринами

Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» для утримання безпритульних тварин створюються притулки для тварин. Притулки для тварин можуть створюватися органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, громадськими і благодійними організаціями та фізичними особами. Притулки для тварин проводять свою діяльність за рахунок коштів їх власників, а також будь-яких інших, не заборонених законом, джерел. Місцеві бюджети можуть передбачати кошти на створення притулків для тварин та відшкодування витрат притулкам по утриманню тварин незалежно від форм власності.

Окрім цього, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року № 1359 «Про внесення зміни до переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів», будівництво та облаштування притулків для утримання безпритульних тварин віднесено до списку природоохоронних заходів.

З метою запобігання випадкам жорстокого поводження з безпритульними тваринами 15 липня 2021 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу», яким зокрема, впроваджуються європейські гуманні цінності та стандарти відносно тварин та посилюється відповідальність за жорстоке поводження з ними.

Запорізька райдержадміністрація закликає вживати усіх можливих заходів щодо запобігання випадкам жорстокого поводження з безпритульними тваринами, насамперед щодо недопущення регулювання їх чисельності не гуманними методами уповноваженими комунальними службами і підприємствами з питань утримання та поводження з тваринами в населених пунктах, відповідно до місцевих програм регулювання чисельності тварин у населених пунктах, а також на необхідності неухильного дотримання законодавства у цій сфері, зокрема вимог законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про ветеринарну медицину» тощо.

 

З повагою,
 
відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Запорізької райдержадміністрації


Середа, 01 Вересня 2021 15:49 | Переглядів: 184

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]