Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відбулись практичні тренування з порятунку постраждалих при авіаційній події

9 червня в рамках перевірки КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» відбулись практичні тренування щодо готовності чергових пошуково-рятувальних сил, засобів та органів управління до проведення авіаційного пошуку і рятування. Так, за легендою тренувань, під час перельоту з Кривого Рогу до Запоріжжя гвинтокрил Мі-8 зник з радарів. Радіозв’язок з повітряним судном відсутній. На борту знаходились 10 пасажирів та 3 члени екіпажу, небезпечних речовин не перевозив. Після отримання ввідної, за сигналом «Готовність» в аеропорту оголосили збір оперативного штабу для ліквідації можливої авіаційної події. Директор аеропорту Олексій Дубревський очолив пошуково-рятувальну операцію, тому що умовно подія виникла на відстані 4-х км від аеропорту, що входить до зони відповідальності даного об’єкту. Співробітники аеропорту визначили орієнтовні координати знаходження гвинтокрила: село Наталівка Запорізького району, поблизу річки Мокра Московка. За сигналом «Тривога» на місце події прибули пошуково-рятувальні сили територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у Запорізькій області. До ліквідації наслідків умовної аварії залучені підрозділи КП «МА «Запоріжжя», сили Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, чергові пошуково-рятувальні повітряні судна, Головний авіаційний координаційний центр пошуку і рятування, Східний авіаційний допоміжний центр пошуку і рятування та Координаційний центр пошуку і рятування цивільної авіації, Украероцентр, Дніпровський центр організації повітряного руху Украероруху, органи управління та обслуговування повітряного руху на аеродромі "Запоріжжя", працівники екстреної медичної допомоги, співробітники ГУ Національної поліції та Патрульної поліції. Загалом від усіх спеціальних служб було задіяно 17 одиниць техніки та 70 чоловік особового складу.

Всі задіяні сили відпрацювали алгоритм дій на імітаційному майданчику умовної авіакатастрофи згідно тактичного задуму. На місці умовної події встановили, що сталася авіакатастрофа: гвинтокрил МІ-8 зазнав аварії та впав. Частини повітряного судна в результаті руйнування розлетілися та внаслідок розливу палива виникло два осередки займання. Рятувальну операцію організовують у декількох напрямках. Для порятунку потерпілих, що потрапили у річку, задіяні водолази Аварійно-рятувального загону спецпризначення облДСНС. Для моделювання пошукових робіт з повітря залучили гвинтокрил Мі-8 з групи рятувальників ДСНС, що несуть чергування в аеропорту «Харків». Під час обльоту території, знайдено ще одного потерпілого на іншому березі Мокрої Московки та транспортовано його до сортувальної дільниці постраждалих, організованої працівниками Екстреної медичної допомоги. Умовним потерпілим надали першу допомогу.

Водночас відбувалось гасіння пожеж та порятунок людини, яку затиснуло уламками гелікоптеру. Для деблокування постраждалих використували спеціальну аварійно-рятувальну машину ГУ ДСНС з відповідним гідравлічним обладнанням.

Ліквідація осередків пожежі здійснювалась аварійно-рятувальною командою аеропорту за допомогою подачі піни, а також вогнеборцями ДСНС - з водяних стволів.

На заключному етапі комісія оцінила організацію управління пошуково-рятувальними силами і засобами та повноту складання звіту й ведення документації.

Голова комісії - заступник начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування Микола Ядченко подякував всім службам за злагодженість дій, проявлений професіоналізм та закликав керівників, у разі виявлення недоліків, скласти плани їх усунення. «Такі навчання є дуже важливими, бо дозволяють всім службам зробити висновки та удосконалити свою роботу аби в разі виникнення реальної авіаційної події ми мали чіткий алгоритм дій сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у Запорізькій області та змогли мінімізувати можливі наслідки», - підсумував Микола Васильович.

 Головне управління ДСНС



Четвер, 10 Червня 2021 09:02 | Переглядів: 301

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]