Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: ПРИЙНЯТТЯ НОВОЇ РЕДАКЦІЇ ЗАКОНУ «ПРО МІСЦЕВІ ДЕРЖАВНІ АДМІНІСТРАЦІЇ» – ВАЖЛИВИЙ КРОК ДЛЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Прийняття нової редакції Закону «Про місцеві державні адміністрації», що наразі готується до другого читання у Парламенті – важливий крок для просування реформи децентралізації. Про це Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив під час виступу на Конгресі місцевих і регіональних влад у місті Дніпро, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Очільник Мінрегіону звернувся до народних депутатів із проханням розглянути відповідний законопроект найближчим часом.

  • «Наразі ми працюємо над удосконаленням законодавства у межах чинної Конституції. Зокрема, плануємо актуалізувати окремі норми Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та галузеве законодавство у частині розподілу повноважень органів місцевого самоврядування. А також – районних та обласних рад з урахуванням нової системи адміністративно-територіального устрою. Ще хочу звернутися до народних депутатів із проханням розглянути нову редакцію закону «Про місцеві державні адміністрації» протягом чинної сесії Верховної Ради за скороченою процедурою, адже це – надважливо і дасть можливість більш чітко розмежувати повноваження місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування», – зазначив Олексій Чернишов.

Окремо Міністр розвитку громад та територій зупинився на питанні завершення формування райдержадміністрацій. Зокрема, зазначив, що окрім залучення професійних кадрів, РДА мають перейти від традиційного адміністрування до партнерства з органами місцевого самоврядування. Одне з головних завдань – надання допомоги громадам у їхній діяльності, особливо тим, що були утворені торік і не мають достатньо досвіду.

  • «Також важливо впорядкувати систему та рівень оплати праці у місцевих державних адміністраціях, щоб забезпечити відповідність з оплатою праці в органах місцевого самоврядування», – зауважив Міністр.

Нагадаємо, раніше очільник Мінрегіону Олексій Чернишов наголосив, що для успішного завершення реформи децентралізації необхідно внесення змін до Конституції України. Вони мають закріпити нову систему адміністративно-територіального устрою на рівні громад і районів. А також – забезпечити баланс компетенцій між регіональними органами виконавчої влади та місцевим самоврядуванням.

Урядовий портал



Середа, 09 Червня 2021 10:39 | Переглядів: 140

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]