Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

МІНРЕГІОН: ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ «ПРО ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ»

Верховна Рада України 247 голосами підтримала у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики», що впроваджують трирівневу систему стратегічного планування: держава – регіон – громада. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов подякував народним депутатам за підтримку урядової ініціативи.

  • «Цей документ розроблено на вимогу часу. Успішна реалізація реформи децентралізації створила небувалі раніше фінансові та управлінські можливості для місцевих органів влади. Проектом Закону передбачено комплексне удосконалення механізмів реалізації державної регіональної політики. Дякую народним депутатам за підтримку документу», – заявив Олексій Чернишов.

На засіданні Парламенту документ представив заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

  • «Нова система адміністративно-територіального устрою є дуже важливою для формування та реалізації оновленої державної регіональної політики, яка на сьогодні є одним із пріоритетів на порядку денному. Це надзвичайно важливий законопроект в контексті децентралізаційної реформи», – заявив Іван Лукеря.

Відтак, проект Закону впроваджує трирівневу систему стратегічного планування: держава – регіон – громада. У результаті введення в дію даного документу, всі 1469 територіальні громади матимуть затверджені стратегії розвитку. Водночас законопроектом пропонується створити єдину геоінформаційну систему (ГІС) моніторингу розвитку кожної громади і кожного регіону.

Окрім того, законопроектом пропонується удосконалити фінансове забезпечення державної регіональної політики. Також документ посилює роль Агенцій регіонального розвитку. Передбачено, що Агенції стають важливими суб’єктами регіональної політики, зможуть надавати платні послуги, а у заснуванні Агенцій матимуть можливість брати участь територіальні громади.

Відповідно до проекту вводиться новий напрям державної регіональної політики – визначення та ідентифікація окремих типів територій у регіонах, що потребують особливої уваги з боку держави, реалізацію у них необхідних програм та проектів регіонального розвитку, встановлення спеціальних механізмів їх державної підтримки.



Середа, 02 Червня 2021 09:02 | Переглядів: 223

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]