Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Прес-тур до Запорізького району

У прес-турі до Запорізького району, який організувало правління Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України, колектив газети «Червоний промінь» разом із знатним аграрієм нашого краю Володимиром Козиряцьким та його колегами, взяли участь журналісти області різних поколінь, молодь та ветерани. Прес-тури «Сільська глибинка» давно вже стали традиційними для Запорізької обласної організації НСЖУ.
Програма зустрічі була вельми насиченою та різноманітною. Цього разу журналісти мали змогу познайомитися з цікавинками Біленьківської об’єднаної територіальної громади.
Екскурсія почалася з покладання квітів на Братській Могилі в селі Канівське на честь вшанування пам’яті загиблих у страшній війні проти фашизму. Саме на цьому плацдармі у 1943 році проходили запеклі бої. За героїм, проявлений у боях на Розумівському плацдармі, 48 військовослужбовцям присвоєно звання Героїв Радянського Союзу - цей подвиг здійснили солдати та офіцери різних національностей. Восьмеро з них поховані у цій могилі.
На гостинній землі Запорізького району журналістів привітали депутати Біленьківської сільради, а саме -директор ТОВ «Валена» Володимир Козиряцький та директор Канівського сільського клубу Валентина Хмара, колишній голова Біленьківської сільради Петро Кралєв. Петро Іванович, як історик і краєзнавець, розповів про скіфські кургани, Лису гору, створення села Біленьке козаками, старий Січовий шлях. Медійники мали змогу подивитися архітектурний пам’ятник - колишню садибу губернатора М.Миклашевського, де з 1835 року і понині діє школа.
Наступна зупинка – один з найбільшх в Україні термінал лідера аграрного ринку України компанії «НІБУЛОН», який щойно відкрився. Для громади такий інвестор - справжня знахідка, бо 10% від вартості будівництва було спрямовано на розвиток інфраструктури. Дорога, європейський шкільний стадіон, подарований комп’ютерний клас, очисні споруди вже функціонують.
Піднявшись на Тарасівську гору - найвищу точку Біленьківського урочища (висота 106 м), ми змогли побачити панораму запорізьких плавнів, затопленого Великого Лугу, безмежну широчінь сивого Славути.
А потім учасники прес-туру спустилися на берег Дніпра, де нас гостинно прийняли на чудовій місцевій базі відпочинку «Кристал». Журналісти рибалили, відпочивати, грали в лотерею, навіть купалися. Подорож завершилася святковим застіллям з юшкою, смаженою рибою, пиріжками, медом, танцями та піснями. Неперевершений затишок та атмосферу свята створили директор бази М.П. Стрижак, його команда і музичний колектив «Сувенір» під керівництвом директора Біленьківської музичної школи Ю.Г.Галка.
Від імені запорізької спільноти голова ЗОО НСЖУ Наталя Кузьменко подякувала за гостинність та добрий настрій господарям і організаторам заходу та запевнила, що журналісти, завдяки їм, ще більш пізнали рідний край, де ми всі живемо.
Щира вдячність спонсорам зустрічі: директору ТОВ «Валена» В.І. Козиряцькому, депутату обласної ради В.В. Щербині, керівникам сільгосппідприємств В.Г. Курилюку, Р.А. Тарасевичу, А.В. Гриню, приватному нотаріусу Т.М. Карташовій, директору СТ «Світанок» О.М.Величко, директору СТ «Каір» І.М.Капітоненко та підприємцю Ю.П.Лагну.


                                                                                                                                                   Вл. інф.
                                                                                                                                                   Фото Інни Міхно.

 



П'ятниця, 23 Червня 2017 11:04 | Переглядів: 543

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]