Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Костянтин Бриль: «Результати «Врожаю» свідчать, що наші зусилля не були марними»

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбувся публічний звіт обласної робочої групи з організації проведення заходу «Врожай 2016».

Як зазначив очільник регіону, для наведення ладу в земельному питанні в Запорізькій області була започаткована перша та єдина в Україні програма «Врожай». Розпочалась вона зі створення обласної робочої групи, яка провела 119 засідань відповідних груп у районах. Наступним етапом став моніторинг оплати праці. В результаті цього до відповідних органів було направлено матеріали про 1 600 підприємств, у яких заробітна платня була менше середньої по галузі. Третій етап - це аналіз зареєстрованої сільгосптехніки та середнього навантаження земель на одного працівника. Матеріали щодо порушень по 975 підприємствах скеровано до правоохоронних органів. У підсумку було легалізовано 10 тисяч 300 робочих місць та мобілізовано 6 мільйонів 140 тисяч гривень єдиного внеску.

Стосовно фінансових результатів «Урожаю-2016» наповнення державного та місцевих бюджетів склало: 17 мільйонів 800 тисяч гривень – єдиний податок IV групи; 9 мільйонів 100 тисяч гривень – податок на доходи одноосібників; 300 тисяч гривень - податок на доходи фізичних осіб від проведення контрольно-перевірочних заходів; 5 мільйонів 400 тисяч гривень - податок на доходи фізичних осіб від добровільно оформлених працівників та підвищення зарплати; 6 мільйонів 100 тисяч гривень – єдиний соцвнесок, 1 мільйон 300 тисяч гривень - військовий збір та 4 мільйони 300 тисяч гривень - орендна плата за землю.

- Окрему увагу ми приділили тому, наскільки відповідально аграрії поставляться до офіційного декларування своїх прибутків. Отже, за результатами декларування було встановлено понад 32 тисячі одноосібників. Відповідно за результатами розширення кола платників було подано 34 100 декларацій. Сума самостійно розрахованих податкових зобов’язань склала 37 мільйонів 600 тисяч гривень. Загалом же було задекларовано 209 мільйонів гривень. А це на 50 мільйонів гривень більше, ніж у 2015 році, - повідомив Костянтин Бриль.

За словами очільника регіону, саме проведення «Врожаю 2016» так вплинуло на декларування. Загальна кількість декларантів становить більше 34 тисяч осіб, що на 302 більше, ніж у минулому році. Сума задекларованих доходів становить 208 мільйонів 800 тисяч гривень, що на 50 мільйонів гривень більше, ніж у 2015. Тим часом сума податку на доходи фізичних осіб, задекларована до сплати, становить 37 мільйонів 600 тисяч гривень, що на 13,8 мільйона гривень більше, ніж торік.

Окрему увагу Костянтин Бриль приділив тим аграріям, що орендують землю для вирощування врожаю. Їх загальна чисельність на територіях регіону склала 1 090 осіб. Орендовану площу збільшено на 25,5 тисячі гектар. Тож річна сума нарахувань у бюджети за 2016 рік становить 96 мільйонів 600 тисяч гривень, що на 4 мільйони гривень більше, ніж у ппередньому році

- Хочу наголосити, що орендна плата за користування всіма земельними ділянками державної форми власності, а також нерозподіленими земельними паями, надходить до місцевих бюджетів. Тож створена нами база стала інструментом контролю органів місцевого самоврядування за наповненням власних бюджетів, а також соціально-економічного розвитку територій, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону звернув увагу присутніх на підтримку учасників АТО, які заслужили право на власну землю. Ще в липні 2016 року землевпорядна служба області офіційно презентувала розроблену фахівцями Держгеокадастру інтерактивну карту земельних ділянок для учасників АТО, до якої була внесена повна інформація про зарезервовані земельні масиви. На сьогодні це єдиний діючий на території України програмний продукт, за допомогою якого кожен громадянин має можливість просто у себе вдома отримати повну інформацію про вільні земельні ділянки. Серед бійців, які звернулися із заявами про виділення землі, нині процедуру оформлення ділянок у власність завершили 303 учасники АТО на загальну площу більш 300 гектарів.

Загалом за результатами заходу «Врожай-2016» було добровільно оформлено понад 4 тис. працівників з середньою заробітною платою 4 300 гривень під час проведення сезонних робіт. Також було підвищено заробітну плату вже працюючим. Понад 6 тисяч найманих працівників отримали підвищення заробітної плати. Завдяки цьому їх середньомісячний дохід збільшився на 445 гривень. За наслідками добровільного оформлення працівників та підвищення заробітної плати отримано додаткові надходження до бюджету. А саме: 5 мільйонів 400 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб; 6 мільйонів 300 тисяч гривень єдиного соціального внеску та 400 тисяч гривень військового збору.

- Вважаю, що ці результати свідчать, що наші зусилля не були марними. А отже в поточному році робочі групи заходу «Врожай» продовжать свою роботу. Адже від прозорості та чесності влади у земельних питаннях залежить як добробут конкретних людей, так і розвиток громади в цілому. Неприпустимо, щоб земля була засобом збагачення окремих осіб. Земля – національне багатство, яке має використовуватись виключно в законодавчому полі, з дотриманням принципів охорони та раціонального землекористування. Лише дотримання цих вимог може гарантувати припинення тіньового обробітку земель, надходження земельних платежів до місцевих бюджетів та їх подальше використання в інтересах розвитку місцевих громад, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 22 Червня 2017 20:56 | Переглядів: 422

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]