Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Громадські організації готують конкурси проектів

За ініціативи Ради громадських організацій при облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу», присвячене реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049. Цей документ надає право громадським організаціям отримувати із бюджетів кошти для реалізації своїх соціально значущих проектів.

На жаль, через надмірну забюрократизованість цю ідею поки що не змогли реалізувати. Проте, за словами заступника директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександра Зубченка, в інших областях цей механізм успішно працює. В обласних програмах визначають окремий розділ, кошти якого розподіляють виключно для інститутів громадянського суспільства. Місцеві депутати визначають, на що будуть витрачатися гроші. Відбір конкурсантів проводять спеціальні комісії, до складу яких входять громадські активісти, посадовці, експерти у різних галузях.

Але головна проблема – у невідповідності термінів подання проектів та бюджетних періодів. Щоб отримати гроші у наступному році, заявку з величезним пакетом документів треба подати до 1 квітня попереднього року. Тож сьогодні проекти можна планувати лише на 2019 рік. За цей час можуть змінитися суспільні потреби, соціально-економічна ситуація в країні, зрости інфляція, а головне – нема жодних гарантій, що за два роки у скарбниці будуть кошти. На думку заступника директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Дьоміної, виходом може стати перехід до трирічного бюджетного планування, анонсований Урядом.

Досвідом практичного виконання постанови поділилася представник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Шевченко. Цього року 222 тис. грн.. з обласного бюджету через конкурс проектів отримала громадська організація «Донна», що створила та забезпечила обладнанням унікальний реабілітаційний центр для жінок.

Підбиваючи підсумки, заступник голови Ради громадських організацій при облдержадміністрації Олександр Климович наголосив на необхідності внесення змін до нормативної бази. Найближчим часом посадовці та громадські активісти підготують звернення до Уряду та народних депутатів України від нашої області щодо спрощення конкурсної процедури та надання громадськості реальної можливості робити корисні справи для своїх громад.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 19 Червня 2017 09:57 | Переглядів: 443

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]