Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

«Масляна-жартівниця, зустрінемо тебе гарненько: З млинцями, з пиріжками, з вареничками, з сиром, калачем і з печеним яйцем»

Масляна – по-особливому весела, адже діти та дорослі дуже люблять це свято.
У Новоолександрівці вже стало доброю традицією святкувати веселу Масляну: Зиму-матінку проводжати, величати її, дякувати за ковзани-санчата, та Весну-красну зустріти. Масляна – одне з найвеселіших, галасливих, бешкетних народних свят.
Всі аматори Новоолександрівського сільського будинку культури комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Запорізької області з нетерпінням чекали на це свято, готувалися до нього, вчили танці, пісні.
Господарями свята були Ваславський Володимир і Самойлова Юлія. На свято завітали скоморохи (Пасічник Павло, Прокопенко Агеліна, Прус Стас, Ракунець Лілія), які порадували усіх своїми жартами, Дівчата та Хлопці (Пастернак Олег, Сементина Ігор, Поляков Юрій, Моісєєнко Олена та Токаренко Еля), Уляна (Васильєва Валерія) та Стецько (Адріан Івко), Теща (Балашова Тетяна) із Зятем (Івко Адріан). У народі кажуть: «Як лютий не лютуй, а на весну брів на хмур». На свято також завітали Зима (Мельник Оксана) з Весною (Кібзун Карина).
А яким багатим стіл на Масляну у Новоолександрівці був і не передати. Це пухкенькі пиріжки, круглобокі варенички та масні млинці й налисники так і вабили до себе. Гаряченькі, щойно з печі та з плити, вони наповнювали повітря неймовірним ароматом! А все це приготували учні школи. Серед поважних гостей, що ласували млинцями та варениками, були: сільський голова Олександр Корнієнко, завідуюча дошкільним навчальним закладом «Калинка» Валентина Болтова, директор ЗОШ Вікторія Калниш, секретар сільської ради Анжела Каніщева, головний бухгалтер Лариса Умарова та депутати сільської ради.
Закінчилося свято піснею «Йде весна» у виконанні Мельник Оксани і Ваславського Володимира та веселим хороводом. Родзинка свята, звичайно – спалювання опудала Масляної. Всі із захопленням дивилися на це видовище.



Вівторок, 28 Лютого 2017 15:36 | Переглядів: 821

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]